Pope moet na 574 minuten weer vissen: West Ham houdt Newcastle op gelijkspel

Newcastle United heeft zaterdag nagelaten om te profiteren van de misstap van koploper Arsenal bij Everton. The Magpies kregen tegen West Ham United voor het eerst sinds 6 november (!) weer eens een competitiedoelpunt tegen en kwamen die treffer niet meer te boven (1-1).

Newcastle United
1 - 1
West Ham United

Newcastle begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat koploper Arsenal een verrassende nederlaag leed bij laagvlieger Everton. The Magpies konden in eigen huis profiteren door West Ham United te verslaan. Newcastle schoot uit de startblokken, want na een afgekeurde treffer van Joe Willock opende Callum Wilson binnen drie minuten alsnog de score. West Ham is sowieso een geliefde tegenstander van de Engelse spits, want voor Wilson was het al zijn tiende doelpunt tegen The Hammers.

Een voorsprong betekende voor Newcastle de laatste weken automatisch een overwinning, want de laatste tegentreffer van de ploeg in de Premier League dateerde van 6 november. Toen ging Southampton in eigen huis met 1-4 onderuit. Aan die indrukwekkende reeks van 574 minuten kwam tegen West Ham een einde. Op aangeven van Declan Rice trok Lucas Paquetá de stand na iets meer dan een half uur gelijk (1-1).

West Ham houdt stand
Met de nieuwe man Anthony Gordon, die deze week overkwam van Everton, ging Newcastle in de slotfase op jacht naar de overwinning. Wilson had zijn elfde doelpunt tegen West Ham en daarmee de winnende treffer op zijn schoen, maar Nayef Aguerd hield de spits met een tackle uit het boekje van scoren af. Door het gelijkspel blijft Newcastle steken op de vierde plaats. De Londenaren schrijven een bonuspuntje bij in de strijd tegen degradatie.