Pools jeugdinternational Urbánski opvolger Ojo bij Willem II

Reacties

Willem II heeft het gat dat de vertrokken middenvelder Funsu Ojo heeft achtergelaten opgevuld met Bartlomiej 'Bartek' Urbánski. De negentienjarige Pool komt over van Legia Warschau.

Pools jeugdinternational Urbánski opvolger Ojo bij Willem II

Urbánski trainde daar al drie jaar met de A-selectie mee, maar zijn wedstrijden speelde hij vooralsnog voor het tweede elftal. Daarnaast kwam hij met Onder-19 afgelopen seizoen uit in de UEFA Youth League. Ook is hij international voor Polen Onder-19. Urbánski tekent in Tilburg een contract voor drie seizoenen, waarbij Willem II de optie heeft om die verbintenis met één seizoen te verlengen.

'Mijn ouders en zus zijn heel erg trots op me dat ik deze transfer naar het buitenland maak en me hier verder kan ontwikkelen, als voetballer en als persoon', aldus Urbánski (die woensdag toeschouwer was bij het oefenduel van Willem II met Uno Animo) in een officieel statement. 'Dat ik hier zo goed ontvangen ben is erg belangrijk voor me. Ik zie een voetbalclub als een grote familie, we hebben elkaar nodig om resultaten te bereiken.'

Ook technisch directeur Joris Mathijsen is blij met de komst van de jongeling. 'Bartek staat in Polen bekend als een groot talent. Op het middenveld is hij multi-inzetbaar, zowel controlerend als spelverdelend.'

Meerdere personen binnen Willem II stipten de afgelopen dagen het belang van aanwinsten aan. Daarbij was een middenvelder een van de prioriteiten, net als een linksback. Voor die positie werd eind vorige week al Grieks jeugdinternational Kostas Tsimikas aangetrokken. Met Urbánski is een volgende pijnpunt in het elftal weggewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.