Politie-onderzoek naar spugende Diouf

Zowel de UEFA als de Schotse politie stelt een onderzoek in naar het gedrag van El-Hadji Diouf. De Senegalese aanvaller van Liverpool zou tijdens het UEFA Cup-treffen met Celtic enkele Schotse fans hebben bespuugd.

Politie-onderzoek naar spugende Diouf

De spits van de Reds kwam aan het slot van de wedstrijd op Park Head temidden van de Celtic-fans terecht. Daarbij zou hij zijn geprovoceerd, waarna hij zich afreageerde door te spugen. Er ontstond een opstootje, waarna twee Schotse fans werden gearresteerd.

Zowel de Europese voetbalbond UEFA als de politie van Glasgow stelde op vrijdagmorgen echter een onderzoek in naar het gedrag van Diouf in het geheel. 'Hij is het onderwerp van een onderzoek', bevestigde hoofdinspecteur Kevin Smith. 'Er zijn klachten binnengekomen, terwijl het incident bovendien op televisie te zien was. We hebben inmiddels met twee mensen gesproken die betrokken waren bij het incident.'

Liverpool-manager Gerard Houllier verklaarde dat El-Hadji Diouf zich inmiddels bij hem had verontschuldigd. De Fransman veroordeelde de Senegalees tot een boete van twee weeksalarissen. 'Ik ben hier niet blij mee. Wat hij heeft gedaan valt op geen enkele manier goed te praten', aldus Houllier.

Het incident was de manager zelf overigens ontgaan. 'Ik heb het zelf niet gezien, maar onze keeperstrainer Joe Corrigan zei dat hij Diouf in het publiek had zien vallen en dat deze daarbij op zijn hoofd werd geslagen. Dat laat echter onverlet dat hij zich niet zo had mogen laten gaan, op welke manier hij dan ook werd geprovoceerd.'

Het is overigens niet de eerste keer dat de politie een onderzoek instelt naar een spugende El-Hadji Diouf. Afgelopen november werd de spits er door supporters van West Ham United nog van beschuldigd dat hij hen zou hebben bespuugd. Het onderzoek leverde toen echter niets op.

Bekijk hier al onze video's