Politieke onrust of niet: Barça blijft in La Liga

Reacties

Wat er op politiek vlak ook gebeurt in Spanje en Catalonië, Barcelona blijft onderdeel van La Liga. Dit bevestigt Andreu Subies, president van de Catalaanse voetbalbond.

Politieke onrust of niet: Barça blijft in La Liga

Begin oktober liep het in Catalonië uit de hand toen de politie in opdracht van de regering in Madrid een onafhankelijkheidsreferendum trachtte te blokkeren. Er braken rellen uit en ondanks het feit dat de onrust vooral in politieke sferen plaatsvond, voelde ook Barcelona de gevolgen van het referendum. Zo werd de wedstrijd tegen Las Palmas achter gesloten deuren afgewerkt en kreeg verdediger Gerard Piqué hoon en lof over zich heen vanwege zijn uitgesproken mening over het referendum.

Het streven naar onafhankelijkheid in Catalonië zorgde voor wilde verhalen rondom Barcelona. Zo zou de club bij een eventuele succesvolle afscheiding van Catalonië ook niet meer uit kunnen komen in de Primera División. Dit wordt echter tegengesproken. 'Er gaat niets veranderen', is de duidelijke stelling van president Subies, die sprak met Marca. 'We hebben het nu over voetbal, niet over politiek. We gaan gewoon verder met de RFEF (de bond van Spanje, red.).'

Dit geldt niet voor Subies zelf overigens. Hij stapt uit het bestuur van de Spaanse voetbalbond, aangezien hij ontevreden is over de nieuwe organisatie binnen de bond.

Zidane
Real Madrid-trainer Zinedine Zidane krijgt ook te maken met de onrust in Catalonië, aangezien hij zondag met zijn team een uitwedstrijd speelt tegen Girona. Dit is een club uit dezelfde autonome regio. 'Maar wij maken ons geen zorgen', blikt Zidane vooruit. 'De beveiliging zal zoals altijd in orde zijn.'

Barcelona staat er goed voor dit seizoen. De club heeft in de Spaanse competitie na negen wedstrijden vier punten voorsprong op nummer twee Valencia, het gat met Real Madrid is vijf punten. In de Champions League verloor Barça nog niet dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.