Pokeren op hoog niveau: doet Alaba wat Lewandowski niet deed?

Reacties

Een ruil met Leroy Sané? Een transfer naar Real Madrid? Of verlengt David Alaba alsnog zijn contract bij Bayern München? De Duitse voetbalbladen staan er deze donderdag vol van en de kans dat de veelzijdige linkspoot vertrekt uit Zuid-Duitsland is groter dan dat hij blijft.

Pokeren op hoog niveau: doet Alaba wat Lewandowski niet deed?
© Pro Shots

Die conclusie trekken zowel Bild, Kicker, Sport1 als de regionale krant TZ. De suggestie die dat laatste medium deed - een ruil tussen Alaba en Sané - lijkt echter niet realistisch. Alle drie de andere media stellen dat het kamp van de Oostenrijker die switch totaal niet ziet zitten, hoe logisch die ook lijkt. Allebei hebben de spelers immers een contract dat in de zomer van 2021 afloopt en Pep Guardiola kent Alaba nog uit zijn tijd bij Bayern.

Maar het lijkt er dus sterk op Der Rekordmeister iets anders zal moeten verzinnen om Sané los te weken bij Manchester City. Alaba heeft zijn zinnen namelijk gezet op een transfer naar Spanje, waar Real Madrid al jaren wordt genoemd als mogelijke bestemming. Nu Marcelo zijn beste dagen wel heeft gehad, wordt een overstap naar Santiago Bernabéu steeds aanlokkelijker voor de man die centraal en links achterin uit de voeten kan.

Zahavi
Dat Alaba sinds kort de Israëliër Pini Zahavi in de arm heeft genomen als zaakwaarnemer, is volgens de berichten uit Duitsland een belangrijk signaal. Ook Robert Lewandowski schakelde de invloedrijke spelersagent in toen er sprake van was dat hij naar Real Madrid wilde vertrekken. Bayern slaagde erin de Poolse goalgetter binnenboord te houden, maar het is zeer de vraag of Alaba het voorbeeld van zijn ploeggenoot volgt.

Een eerste aanbieding van Bayern heeft de onder Louis van Gaal doorgebroken international namelijk van de hand gewezen. En door de coronacrisis liggen de onderhandelingen momenteel stil, schrijft Kicker. Alaba zet in op een flinke salarisverhoging, maar dergelijke financiële inspanningen acht de clubleiding momenteel niet verstandig. Voordeel is dat ook andere clubs momenteel weinig kunnen.

Met Zahavi aan de onderhanderlingstafel is het echter pokeren op hoog niveau, weten ze ook bij Bayern. De 76-jarige Isräeliër zorgde er in augustus 2019 voor dat Lewandowski bij het verlengen van zijn contract tot medio 2023 grootverdiener werd met een geschat jaarsalaris van twintig miljoen euro. Zo ver zullen Karl-Heinz Rummenigge en co in het geval van Alaba waarschijnlijk niet gaan. En dus dreigt een vertrek van de alleskunner.

Alaba transfervrij in 2021 de deur uit laten lopen is namelijk geen optie, klinkt het in diezelfde Duitse media. Oud-doelman Franz Wohlfahrt, als voormalig keeperstrainer van de Oostenrijkse nationale ploeg een goede bekende van de international, zegt tegen Sport1 daarom dat de kans negentig procent is dat Alaba vertrekt. 'Bij Bayern heeft hij alles gewonnen. Het is op deze leeftijd heel normaal dat hij over een transfer nadenkt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.