Poëtische overnamekandidaat gaat in op gesprekken met Man Utd

Reacties

Er wordt door twee rijke mannen gevochten om het eigenaarschap van Manchester United, maar Sir Jim Ratcliffe haakt af als er een biedingsoorlog begint.

Poëtische overnamekandidaat gaat in op gesprekken met Man Utd
© Pro Shots

De Glazer-familie heeft als huidige eigenaar een prijskaartje van zes miljard pond aan Man Utd gehangen, bronnen bevestigen dat de twee bieders niet tot dat bedrag zijn gekomen met hun aanbod. Naast Ratcliffe is ook sjeik Jassim bin Hamad Al-Thani in de race om te kopen en de bankenbezitter uit Qatar heeft al een tipje van de sluier opgelicht als het gaat om zijn bod.

Jassim bin Hamad Al-Thani wil alle aandelen van de club in bezit krijgen, maar biedt daarvoor een fors geldbedrag én neemt de schuld die Man Utd heeft opgebouwd op zich. Ratcliffe reageerde voor het eerst sinds de gesprekken in februari op gang kwamen. Hij is niet van plan om met veel extra geld te gaan smijten.

'Hoe bepaal je de prijs van een schilderij? Hoe bepaal je de prijs van een huis? Dat is niet gerelateerd aan de prijs van de verf of hoeveel het kostte om het huis te bouwen. Wat je niet wil doen is domme prijzen betalen, want daar krijg je later spijt van', sprak Ratcliffe poëtisch over de gang van zaken. De Britse zakenman wil van Man Utd weer een gemeenschappelijk goed maken als hij succesvol is in zijn overname. 'Ons belang in de club zou zijn dat we weer gaan winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.