Pochettino ziet nog een rol voor constant geblesseerde Sergio Ramos

Reacties

De samenwerking tussen Paris Saint-Germain en Sergio Ramos is vooralsnog een grote teleurstelling. De verdediger is dit seizoen vaker geblesseerd dan fit en moet ook zaterdag tegen Saint-Étienne weer verstek laten gaan. PSG-trainer Mauricio Pochettino heeft met Ramos te doen.

Pochettino ziet nog een rol voor constant geblesseerde Sergio Ramos
© Pro Shots

PSG leek afgelopen zomer een gouden slag te slaan, toen het de 35-jarige Ramos transfervrij overnam van Real Madrid. De Spanjaard is echter allesbehalve een aanwinst gebleken: hij kon pas in november zijn debuut maken, stond vervolgens weer een paar weken buitenspel en kwam hierna nog maar in vier duels in actie. Ramos is nu alweer een tijdje zoet met een kuitblessure.

Het seizoen is al bijna zeven maanden onderweg en Ramos heeft pas 283 minuten gemaakt in het shirt van PSG. Tot zijn grote teleurstelling miste hij vorige week de Champions League-kraker tegen zijn oude club Real Madrid en voor zijn rentree blijkt het nog altijd te vroeg. Ook voor het competitieduel met Saint-Étienne zit Ramos weer niet bij de wedstrijdselectie.

Pochettino toonde op zijn persconferentie medelijden met de mandekker. 'Hij is degene die het zwaarst lijdt', stelde de oefenmeester. 'Hij is teleurgesteld en gefrustreerd door dit moeilijke seizoen. We doen er alles aan om hem zo goed mogelijk te helpen. We hebben een zeer goede medische staf en proberen hem ook mentaal te ondersteunen.'

'We hopen dat hij zo snel mogelijk terug kan keren, om te doen waar hij van houdt', vervolgde Pochettino. De coach denkt dat Ramos in het restant van het seizoen zeker nog van waarde kan zijn: 'Ik zal op hem wachten, want ik weet dat hij van fundamenteel belang kan zijn: vooral in de beslissende wedstrijden in de Champions League, waarin zijn ervaring een belangrijke factor kan zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.