Pochettino en Arteta bewieroken elkaar en spreken elkaar tegen

Reacties

Het Londense titanengevecht tussen Chelsea en Arsenal van zaterdag is de eerste keer dat Mauricio Pochettino en Mikel Arteta tegenover elkaar staan als managers. In het seizoen 2001/02 speelden ze samen bij Paris Saint-Germain en uiteraard had het Britse journaille die wetenschap opgeslagen om hem mee te nemen naar de persconferenties.

Pochettino en Arteta bewieroken elkaar en spreken elkaar tegen
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 2
Arsenal
Arsenal

Pochettino, nu manager van Chelsea, speelde lange tijd in het Parc des Princes, Arsenal-manager Arteta vervoegde hem voor één seizoen in de Franse hoofdstad. De twee werden er vrienden, zo vertelden ze desgevraagd. Pochettino: 'Het zijn geweldige herinneringen. Hij maakt deel uit van mijn familie', zo vertelde de Argentijn. In welke zin dan?

'Vanaf de dag dat hij in Parijs arriveerde trokken we samen op, en onze families ook. We woonden vlak bij elkaar, het was een geweldige tijd. Wat hij nu doet, verbaast me geen barst, want hij was al een coach toen hij zeventien was. Geloof me, zijn beoordelingsvermogen was zeer goed. En hij is nog steeds jong en wordt met de dag beter. Hij kan een van de beste managers ter wereld worden', haalde Pochettino zijn loftrompet boven.

Arteta heeft ook goede herinneringen aan dat jaar. 'Het was de eerste keer dat ik op profniveau speelde in Parijs. We woonden drie maanden samen in een hotel. Hij was kritisch, maar ook een van de meest invloedrijke mensen in mijn carrière. Hij lette op me alsof ik zijn broertje was. Hij waakte over me, gaf me vertrouwen en raad. Sindsdien is hij een rolmodel voor me geweest en hij zal het bij Chelsea wel op de rit krijgen.'

Behalve alle mooie woorden viel er ook iets opmerkelijks te noteren. Pochettino zegt dat hij Arteta niet meer ziet. 'Toen ik bij Tottenham Hotspur zat wel, maar sinds ik naar Parijs ben gegaan hebben we geen tijd meer gehad om elkaar te zien. Opvallend: Arteta vertelde dat hij zijn oude vriend wél al een paar keer heeft gezien sinds diens terugkeer in Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.