Pochettino corrigeert directeur en vestigt hoop op laatste week

Reacties

Mauricio Pochettino wordt langzamerhand moe van de vragen over transfers. Een krappe week voor de deadline van Premier League-clubs heeft Tottenham Hotspur nog geen enkele aanwinst vastgelegd, een zeldzaamheid voor clubs in de rijkste competitie ter wereld.

Pochettino corrigeert directeur en vestigt hoop op laatste week

In gesprek met de London Evening Standard constateert de Argentijnse manager dat hij in herhaling valt. 'Ja, we werken er hard aan, maar we zijn net zover als tijdens de eerste dag van deze transferperiode. Ik denk ook dat ik niet de persoon ben die dit uit moet leggen. Natuurlijk: ik snap dat mensen verwachten dat de manager opheldering geeft. Wat ik kan zeggen is dit: om verschillende redenen is het lastig gebleken spelers aan te trekken die ons kunnen helpen. In de laatste week kan er echter nog veel gebeuren.'

Afgelopen week liet Spurs-directeur Donna-Maria Cullen nog optekenen dat Pochettino 'rustig' is onder het feit dat Tottenham zich nog helemaal niet heeft begeven op de spelersmarkt. 'Dat is niet zo. Ik ben er niet relaxed onder, want als coach is het niet mogelijk om te relaxen. Je moet nu het vertrouwen hebben in de mensen met wie we werken.'

De Champions League-deelnemer is volgens diverse Engelse media in onderhandeling met Aston Villa over een transfer van Jack Grealish. Mogelijk loopt Tottenham nog een blauwtje: manager Steve Bruce van de Europa Cup I-winnaar van 1982 zei vrijdag dat het bod van Spurs tot nu toe 'ontoereikend' is.

De Premier League-clubs hebben tot nu toe al ruim 1,1 miljard euro aan nieuwe spelers uitgegeven. Liverpool leidt de dans met 182 miljoen, voor West Ham United (95 miljoen) en Manchester United (83 miljoen). Zelfs een promovendus als Fulham legde al dik tachtig miljoen euro op tafel voor versterkingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.