Pizarro haalt uit tegen Hannover 96, Bayer wint Rheinderby

Werder Bremen had thuis geen moeite met Hannover 96, Claudio Pizarro was met drie treffers erg belangrijk. Bayer Leverkusen won de Rheinderby op bezoek bij 1. FC Köln.

Werder Bremen-Hannover 96 4-1De van Chelsea gehuurde Pizarro was op dreef in het thuisduel met Hannover 96. De Peruviaan scoorde drie keer, waardoor Werder Bremen drie punten pakte. Kort voor rust opende hij op aangeven van Diego de score, Jacek Krzynowek maakte in de 69ste minuut echter gelijk. De thuisploeg zette daarna aan en scoorde nog drie keer. Diego schoot met links de 2-1 binnen, Pizarro zorgde koppend voor de 3-1 en in de 84ste minuut voltooide hij op aangeven van Mesut Özil zijn hattrick.

1. FC Köln-Bayer Leverkusen 0-2De bijna vijftigduizend bezoekers in het Rhein-Energie-Stadion moesten lang wachten op de eerste treffer van de wedstrijd tussen 1. FC Köln en Bayer Leverkusen. Stefan Kiessling schoot in de 66ste minuut Bayer op voorsprong, Simon Rolfes gaf de assist. Tien minuten later besliste Patrick Helmes de wedstrijd met een benutte strafschop, die werd toegekend na een overtreding van Pedro Geromel op Kiessling.

Werder Bremen blijft ondanks de ruime overwinning op een teleurstellende tiende plaats staan in de Bundesliga, drie plaatsen hoger dan Hannover 96. Bayer Leverkusen passeert Borussia Dortmund en Schalke 04 weer en is zevende, 1. FC Köln bezet na 26 wedstrijden de elfde plaats.