'Pippo' frustreert Simone in Inzaghi-derby: 'Lastig tegen mijn broer te juichen'

Reacties

De Inzaghi-derby heeft dinsdagavond geen winnaar opgeleverd. Broers Filippo 'Pippo' Inzaghi en zijn jongere broer Simone stonden tegenover elkaar met Benevento en Lazio en moesten allebei genoegen nemen met een punt. Het was na Bologna - Lazio in 2018 (0-2) de tweede keer dat de broers als coaches tegenover elkaar stonden. 

'Pippo' frustreert Simone in Inzaghi-derby: 'Lastig tegen mijn broer te juichen'
© Pro Shots
Benevento
Benevento
1 - 1
Lazio
Lazio

De inmiddels 47-jarige Filippo Inzaghi kende een glansrijke carrière als voetballer bij vooral Juventus en AC Milan. Met Juve werd hij onder meer landskampioen in 1998. Zijn grootste successen boekte hij echter in San Siro. Met AC Mian won Super Pippo twee keer de landstitel, twee keer de Champions League, twee keer de Europese Super Cup en ook het wereldkampioenschap voor clubs. Met het Italiaanse elftal werd de oudste van de Inzaghi-broers ook wereldkampioen in 2006.

Met zijn enorme staat van dienst als speler kreeg Filippo de kans bij AC Milan om ook zijn trainerscarrière een vliegende start te geven, maar hij hield het als opvolger van Clarence Seedorf niet langer dan een jaar vol. Als trainer op een lager niveau was Filippo wél succesvol. In 2017 maakte hij Venezia FC kampioen op het derde niveau en vorig seizoen leidde hij Benevento naar de Serie A door met een voorsprong van achttien punten kampioen te worden in de Serie B.

En dus wachten er dit seizoen twee duels met zijn jongere broer Simone, die al sinds 2016 coach is van de ploeg waar hij als speler ook meer dan honderd duels voor speelde: Lazio. Simone bracht de club uit Rome al eens de Coppa Italia en twee keer de Supercoppa Italiana en staat dit seizoen met de ploeg ook in de achtste finales van de Champions League. Als coach is het dus juist de 44-jarige Inzaghi die zijn oudere broer vooralsnog de baas is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het onderlinge duel was dat echter niet het geval. Ciro Immobile opende nog wel de score op heel fraaie wijze. Met een volley op een voorzet van Sergej Milinkovic-Savic zorgde hij na 25 minuten voor de 0-1 met zijn zevende van het seizoen. Pasquale Schiattarella, die diep in de blessuretijd van de tweede helft nog rood kreeg, zorgde vlak voor rust echter voor de 1-1 en dat bleek na het laatste fluitsignaal ook de eindstand te zijn. Uiteraard tot frustratie bij Lazio, dat volgend seizoen wederom het miljardenbal in wil.

Emotionele avond
Simone Inzaghi sprak na afloop dan ook vooral over de tekortkomingen van Lazio in het duel met Benevento terwijl broer Filippo wel in ging op de bijzondere wedstrijd tegen zijn broer. Ze hadden elkaar een avond voor de wedstrijd ook nog gesproken: 'We spraken elkaar rondmiddernacht, zoals altijd. Normaal vertellen we dan altijd over onze spelers en tactieken. Dit keer ging het wat anders. Een vreemde wedstrijd en een emotionele avond', zo vatte Filippo bij DAZN samen.

'Normaal gesproken moedig ik Lazio aan als een groot fan, maar dat moest ik vandaag allemaal aan de kant zetten. Vandaag was ik negentig minuten lang de tegenstander van mijn broer en moest ik mijn band met mijn broer uit mijn gedachten zetten. Voor onze ouders en de rest van de familie is het ook vreemd, maar de essentie van voetbal is dat je negentig minuten lang elkaars tegenstander bent en daarna weer de beste vrienden kunt zijn', zo vervolgde Filippo.

Aan de zijlijn hielden de Inzaghi's zich rustiger dan normaal, zo vond Filippo: 'Het was lastig om te juichen voor een goal tegen mijn broer, maar dat hebben we allebei gedaan. Al waren we niet zo uitbundig als normaal. Wat mijn broer bij Lazio doet is geweldig en verdient enorm veel complimenten.'

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
7
AS Roma
38
18
8
12
68-58
+10
62
8
Sassuolo
38
17
11
10
64-56
+8
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.