Pijnlijke statistiek voor Mourinho na welkome bekerzege Tottenham

Reacties

Tottenham Hotspur heeft dinsdag de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup bereikt. De formatie van manager José Mourinho leek in de replay op eigen veld na snelle goals een gemakkelijke avond tegemoet te gaan, maar de spanning kwam aan het einde van het duel nog terug.

Pijnlijke statistiek voor Mourinho na welkome bekerzege Tottenham
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 1
Middlesbrough
Middlesbrough

Tottenham en Middlesbrough gingen op herhaling na het 1-1 gelijkspel op 5 januari in het Riverside Stadium. In eigen huis nam Spurs al vroeg afstand van de nummer zestien van het Championship, mede door een cadeautje van doelman Tomás Mejías. De Spanjaard leverde de bal pardoes in bij Giovani Lo Celso, die richting goal snelde en raak schoot. De middenvelder scoorde al na 1 minuut en 55 seconden, waardoor hij het snelste doelpunt in het nieuwe stadion van Tottenham op zijn naam kreeg.

Het leek vervolgens een doelpuntrijke avond te worden voor de thuisploeg, die dankzij keeper Paulo Gazzaniga nog ontsnapte aan de 1-1 van de voet van Lukas Nmecha. Erik Lamela mocht aan de andere kant na een kwartier het halve veld oversteken en ook Mejías had geen antwoord op de Argentijn, die voor 2-0 zorgde.

In de tweede helft kreeg Middlesbrough kansen op de aansluitingstreffer. Lewis Wing zag zijn vrije trap gekeerd worden door Gazzaniga, die later ook een antwoord had op een poging van George Saville. De invaller van Middlesbrough scoorde uiteindelijk alsnog met een laag schot in de linkerhoek, waarmee hij de spanning terugbracht in de slotfase. Daardoor kreeg Tottenham onder Mourinho voor de negende wedstrijd op rij een doelpunt tegen. Dat gebeurde de manager pas één keer eerder in zijn carrière, in 2015 bij Chelsea. Onder Mourinho hield Tottenham pas één keer de nul. Groter werd de schade tegen Middlesbrough niet meer voor Spurs.

Tottenham gaat in de vierde ronde van het toernooi op bezoek bij Southampton. Spurs is dit seizoen al uitgeschakeld in het toernooi om de League Cup. Het winnen van de FA Cup zou voor de club en Mourinho een opsteker betekenen. Tottenham won sinds 2008 al geen grote prijs meer.

Newcastle United
Newcastle United
4 - 1
Rochdale
Rochdale

Newcastle United, waar Jetro Willems op de bank zat, was de treffer van Joelinton het meest opmerkelijke moment van de avond. De Braziliaan die vorige zomer voor 45 miljoen euro overkwam van 1899 Hoffenheim scoorde eind augustus voor het eerst en daar bleef het tot dinsdag bij. In de slotfase zorgde de aanvaller voor 4-0 nadat Newcastle via een eigen doelpunt en treffers van Miguel Almirón en Matthew Longstaff op 3-0 was gekomen. Jordan Williams redde daarna nog de eer voor de club uit de Engelse League One. Newcastle neemt het in de volgende ronde op tegen Oxford United.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.