Pijnlijke en politiek beladen nederlaag Real bij Girona

Reacties

Real Madrid heeft zondag in een politiek beladen duel een pijnlijke nederlaag geleden tegen Girona: 2-1. In Catalonië gaf De Koninklijke een voorsprong uit handen, waardoor Barcelona verder uit zicht raakt.

Pijnlijke en politiek beladen nederlaag Real bij Girona

Het treffen tussen Real en Girona was uiteraard veel meer dan een voetbalwedstrijd. Het streven van Catalonië om onafhankelijk te worden, wordt regelmatig geuit tegen de club uit de hoofdstad. In en rondom Estadi Montilivi waren er verschillende Catalaanse vlaggen zichtbaar. De Spaanse kampioen nam ook voorzorgsmaatregelen en maakte gebruik van een neutrale spelersbus.

Real Madrid had het lastig in het eerste bedrijf. De thuisploeg raakte via Manchester City-huurling Pablo Maffeo de paal, maar in de counter sloeg de formatie van Zinedine Zidane dodelijk toe. Doelman Yassine Bounou redde in eerste instantie op een schot van Cristiano Ronaldo, maar uit de rebound opende Isco de score.

De bezoekers creëerden vervolgens kansjes via Ronaldo en Karim Benzema, maar het was Girona dat opnieuw dicht bij een treffer was. Cristian Portu kopte fraai, maar zijn inzet strandde op de paal. Real wankelde, maar ging desondanks met een voorsprong de rust in.

Raphaël Varane bleef in de kleedkamer achter met een spierblessure. De Fransman werd vervangen door Nacho. Kort na de pauze hadden de bezoekers recht op een penalty. Na een poging van Benzema kwam de bal ongelukkig op de hand van Girona-linksback Aday terecht, maar arbiter Alejandro Hernández zag er geen strafschop in. Niet veel later kregen de Madrilenen de deksel op de neus. Cristian Stuani nam de bal fraai mee en drukte vervolgens beheerst af: 1-1.

De formatie van Zidane maakte geen goede indruk in Catalonië en kwam vier minuten later zelfs op achterstand. Op aangeven van Maffeo werkte Portu de bal binnen met een hakje, maar de 25-jarige Spanjaard stond wel degelijk buitenspel. Het doelpunt werd echter goedgekeurd. Stuani had zelfs nog de mogelijkheid om de voorsprong verder uit te breiden, maar de Uruguyaan stiftte voorlangs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Real Madrid slaagde er niet in om zich terug in het duel te knokken. In de slotfase werd een goal van invaller Lucas Vázquez afgekeurd vanwege buitenspel. Door de nederlaag is de achterstand op koploper Barcelona na tien speelrondes liefst acht punten. Woensdag wacht Real Madrid een Champions League-ontmoeting met Tottenham Hotspur. Na een competitiewedstrijd tegen Las Palmas volgt er een cruciale ontmoeting met stadsgenoot Atlético Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.