Pijnlijk thuisverlies Moniz, Huntelaar redt Schalke 04

Klaas-Jan Huntelaar was in Tsjechië van grote waarde voor Schalke 04. Red Bull Salzburg heeft een stunt nodig om verder te gaan in de Europa League.

Pijnlijk thuisverlies Moniz, Huntelaar redt Schalke 04

Viktoria Plzen-Schalke 04 1-1Klaas-Jan Huntelaar was tegen Viktoria Plzen de gevierde man bij Schalke 04. De Oranje-international voorkwam met zijn treffer een kwartier voor tijd dat zijn ploeg met lege handen terugkeerde uit Tsjechië. Met zijn 28ste treffer van het seizoen geeft Huntelaar het elftal van trainer Huub Stevens een gunstige uitgangspositie voor het bereiken van de achtste finales.

Legia Warschau-Sporting Lissabon 2-2De wisseling van de wacht leverde bij Sporting Lissabon niet tot een overwinning. Maar onder de nieuwe trainer Sá Pinto, die maandag de plaats innam van de ontslagen Domingos Paciência, kwam de Portugese club tot een perspectiefrijk 2-2 gelijkspel. Het resultaat tegen Legia Warschau voelde extra goed aan, omdat de formatie van Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars in de slotfase alsnog langszij kwam via invaller André Santos.

Red Bull Salzburg-Metalist Kharkiv 0-4Red Bull Salzburg heeft bij zijn eerste officiële optreden in 2012 een flink pak slaag gekregen. In eigen huis keek de formatie van trainer Ricardo Moniz tegen Metalist Kharkiv (0-4 verlies) al binnen de minuut tegen een achterstand aan. David Mendes Da Silva werd tijdens de rust, bij 0-3, vervangen door Petri Pasanen. Leonardo en Simon Cziommer maakten de negentig minuten wel vol.

Lazio - Atlético Madrid 1-3Voor het eerst onder de nieuwe coach Diego Simeone heeft Atlético Madrid een tegentreffer moeten toestaan. Niettemin boekte de tweede club van Madrid een knappe 1-3 zege bij Lazio. Atlético-goalie Thibaut Courtois, die in de Primera División zes clean sheets op rij heeft, ging bij de openingstreffer van Miroslav Klose niet vrijuit. Adrián en twee keer Radamel Falcao bezorgden Atlético Madrid een fraaie uitgangspositie voor de return.

Overige uitslag:Lokomotiv Moskou-Athletic de Bilbao 2-1 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's