Pijnlijk besluit voor Seedorf: Kameroen niet langer gastland Afrika Cup

Reacties

De Afrikaanse voetbalbond heeft besloten om Kameroen de status van organisator van de komende editie van het Afrika Cup-toernooi te ontnemen. Het land waar Clarence Seedorf bondscoach is, zou onvoldoende voorbereid zijn.

Pijnlijk besluit voor Seedorf: Kameroen niet langer gastland Afrika Cup

Afrikaanse landen hebben nu tot en met 31 december de kans om zich te melden als kandidaat-organisator. Marokko werd al genoemd als reële optie. Haast is in ieder geval geboden voor het toekomstige gastland. De volgende editie van de strijd om de Afrika Cup staat komende zomer al op het programma.

Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert hadden bij hun aanstelling afgelopen zomer het voordeel dat er tijd was om te bouwen aan een nieuw elftal. Er stond weinig druk op de wedstrijden in de kwalificatiecampagne voor de Afrika Cup. Kameroen nam daaraan deel om ritme op te doen, maar was als organisator al zeker van kwalificatie voor het eindtoernooi. Daar de finale halen, werd als doelstelling gecommuniceerd naar de Nederlandse coaches.

Kameroen staat achter Marokko tweede in Groep B. Met nog één wedstrijd te gaan is er een voorsprong van drie punten op De Comoren, dat nog op bezoek gaat bij Kameroen. De eerste twee landen kwalificeren zich voor de Afrika Cup, al was Kameroen als gastland dus in principe al geplaatst. Het is vooralsnog onduidelijk welke gevolgen het besluit van de Afrikaanse voetbalbond voor de ticketverdeling heeft. Aan het toernooi nemen vanaf de komende editie 24 landen deel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.