Pijnlijk afscheid voor Roda JC-clubman Ger Senden

Reacties

Roda JC Kerkrade en Ger Senden leken onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar club en icoon gaan uit elkaar. Gistermiddag kreeg de Heerlenaar te horen dat hij na bijna dertig jaar trouwe dienst moet vertrekken. In het kader van de noodzakelijke bezuinigingen, zo wil de officiële lezing.

Pijnlijk afscheid voor Roda JC-clubman Ger Senden

Het bericht is hard aangekomen bij Senden. De Spijker van Chevremont was een van de weinige spelers uit de Kerkraadse jeugdopleiding die het eerste elftal haalde. Hij debuteerde in 1989 in het betaalde voetbal en zou tot zijn afscheid in 2008 geen andere club dienen dan Roda JC. Na zijn actieve loopbaan ging hij verder in een rol als manusje-van-alles achter de schermen.

Op papier was hij teammanager, in de praktijk kwamen alle problemen waar anderen geen raad mee wisten op Sendens bureau terecht. Hij maakte slopende werkweken en leed onder de sportieve en organisatorische perikelen waarmee Roda te maken kreeg. Senden kampte met aan stress gerelateerde gezondheidsklachten. Hij maakte geen geheim van zijn bedenkingen bij het gevoerde beleid, vooral dat van algemeen directeur Wim Collard, en moest daarvoor de rekening betalen. Senden voelde hoe hij van hogerhand naar de uitgang werd geduwd, maar legde zich daar niet bij neer. Uitgerekend in de zomer dat Collard zelf vertrekt, moet ook de clubman alsnog wijken.

Senden wil niet reageren op het nieuws. Hij heeft de hulp ingeroepen van spelersvakbond VVCS en wacht op een voorstel van Roda JC. Dat hij wegens bezuinigingen moet vertrekken zou Senden gezien zijn salaris onwaarschijnlijk achten. De voormalige verdediger zou het gevoel hebben dat hij, onder meer door grootaandeelhouder Frits Schrouff, wordt afgerekend op zijn kritische houding ten opzichte van de directie.

Naast Senden kregen nog twee andere medewerkers, één op de marketingafdeling en één in de opleiding, te horen dat ze moeten vertrekken bij Roda. De club zegde eerder al een reeks contracten van jeugdtrainers op. Videoanalist Roel de Liège nam zelf ontslag, hij gaat zich volledig richten op zijn werk bij de nationale jeugdploegen. De afgelopen jaren werkte hij al op parttime basis voor de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.