Pierie legt het verschil tussen Ajax en SC Heerenveen uit

Reacties

Hoewel het eerste seizoen van Kik Pierie (19) bij Ajax achter de rug is, wacht de verdediger nog altijd op zijn debuut. De linkspoot geeft ondanks een moeizame start de moed nog niet op.

Pierie legt het verschil tussen Ajax en SC Heerenveen uit
© Pro Shots

In de officiële podcast van Ajax - die al opgenomen is in oktober 2019 - duidt Pierie zijn situatie. 'Er is een plan gemaakt, alleen dat is iets tussen Ajax en mij.' Na zijn transfer vanuit SC Heerenveen heeft hij zijn minuten slechts gemaakt bij Jong Ajax. In 22 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie komt hij tot één doelpunt. Tot een kans in het eerste leidt dit niet. Daar moet hij met Daley Blind, Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez drie linkspoten voor zich dulden.

In de voorbereiding op zijn eerste jaar is Tagliafico nog afwezig en krijgt Pierie de kans als linksback. Die pakt hij niet, wat volgens hem mede te maken heeft met de verschillen in speelstijl tussen Ajax en Heerenveen. 'Bij Heerenveen deden de backs mee in de lage opbouw. Bij Ajax staan ze veel hoger', vertelt Pierie over het strijdplan van Erik ten Hag, die op die manier ruimte maakt voor de middenvelders om zich met de opbouw te bemoeien. 'Als je bij Ajax komt, dan moet je wennen aan het spel en het spelsysteem leren kennen. Als je dat goed doet, kom je vanzelf in de basis.'

Behalve van Blind, Tagliafico en Martínez heeft Pierie achterin bij Ajax concurrentie van Edson Álvarez, Sergiño Dest, Perr Schuurs, Noussair Mazraoui, Joël Veltman en  Jurriën Timber. Op 19 januari zat hij tegen Sparta Rotterdam voor het laatst bij de wedstrijdselectie. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.