Piepjonge Postema steelt de show bij ruime oefenzege FC Groningen

Reacties

FC Groningen heeft zaterdagmiddag een ruime oefenzege geboekt op Rot-Weiss Essen. Met name Romano Postema liet zich gelden in Duitsland: 2-6.

Piepjonge Postema steelt de show bij ruime oefenzege FC Groningen
© Pro Shots

Groningen was deze week kortstondig op trainingskamp in Horst en bereidde zich daar voor op de tweede seizoenshelft. De nadruk tijdens het verblijf in Limburg lag op het aanvallende aspect: Groningen kwam in de eerste seizoenshelft veel te weinig tot scoren. Bovendien nemen de noorderlingen deze week hoogstwaarschijnlijk afscheid van Charlison Benschop. De ervaren spits is op weg naar Apollon Limassol in Cyprus.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is echter niet van plan een vervanger voor Benschop te halen: de club heeft veel vertrouwen in Postema, die het afgelopen half jaar al regelmatig inviel. Ook in Essen begon de zeventienjarige spits op de bank; Buijs koos voorin voor Joel Asoro. Een half uur voor tijd kwam Postema alsnog in de ploeg en niet zonder gevolgen.

De jonge aanvaller maakte een zuivere hattrick in het kleine half uur dat hij op het veld stond en bezorgde de ploeg van Buijs zo een klinkende zege: 2-6. De andere doelpunten kwamen van Ramon-Pascal Lundqvist, Asoro en Django Warmerdam. Zo sluit Groningen de week toch positief af, afgelopen woensdag ging de club immers met 2-0 onderuit tegen SV Rödinghausen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Komende week in de Voetbal International en op VI PRO een uitgebreid dubbelinterview met de talenten van FC Groningen: Romano Postema en Daniël van Kaam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.