'Piepjong' Juventus steelt zege na eigen goal, Vlahovic mikpunt van fans

Reacties

Juventus heeft de eerste ontmoeting met Fiorentina in de halve finale van de Coppa Italia winnend afgesloten. La Vecchia Signora overtuigde geen moment, maar ging er dankzij een eigen doelpunt van Lorenzo Venuti in de 92ste minuut toch nog met de zege vandoor. De return staat voor 20 april op het programma.

'Piepjong' Juventus steelt zege na eigen goal, Vlahovic mikpunt van fans
Fiorentina
Fiorentina
0 - 1
Juventus
Juventus

Juventus trad met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en 56 dagen aan tegen Fiorentina. Nog nooit was de gemiddelde leeftijd van Juventus in een officiële wedstrijd (over alle competities bezien) sinds 2010 zó laag, blijkt uit de statistieken van Opta.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Terugkeer Dusan Vlahovic
Dusan Vlahovic werd tijdens de warming-up al uitgefloten en dat ging negentig minuten zo door. Ook werd de spits, die eind januari voor minimaal zeventig miljoen euro naar Turijn verhuisde, uitgescholden voor onder meer 'clown' en 'zigeuner' en hadden de Fiorentina-tifosi diverse kritische spandoeken voor hem in petto.

Wellicht had de vijandelijke ambiance impact op hoe Juventus voetbalde, want in de eerste 45 minuten stelde men hevig teleur. Verder dan een zwakke poging van Vlahovic kwamen de mannen van Massimiliano Allegri niet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De beste kans was voor Jonathan Ikoné, die na 26 minuten rakelings naast het doel van Mattia Perin schoot. Ook na de pauze kwam het eerste gevaar van Ikoné: de Fransman schudde Mattia de Sciglio van zich af en raakte de verre paal. Het was veelzeggend dat Fiorentina na vijftig minuten elf schoten had gelost en Juventus slechts één.

In het vervolg kon Juventus ook weinig potten breken. Vlahovic kreeg nog de beste kans: zijn lob werd onschadelijk gemaakt door Pietro Terracciano. Juan Cuadrado trof later het zijnet. Aan de andere kant had Perin een antwoord op een vrije trap van Cristiano Biraghi. Zodoende leek de brilstand op het bord te blijven staan, maar in de 92ste minuut viel toch nog de 0-1: Cuadrado gaf hard voor en Venuti werkte de bal op ongelukkige wijze in eigen doel. Vlahovic en Matthijs de Ligt bleven overigens de hele wedstrijd staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.