Piepjong Ajax-duo treedt in voetsporen Van der Vaart met debuut in De Vliert

Reacties

In de laatste resterende bruine kroegjes in de hoofdstad zal de bekerwedstrijd tussen FC Den Bosch en Ajax van woensdagavond (0-2) nu al geen gespreksstof meer vormen. Voor Oliver Aertssen en Jorrel Hato werd het daarentegen een avond om nooit meer te vergeten.

Piepjong Ajax-duo treedt in voetsporen Van der Vaart met debuut in De Vliert
© Pro Shots
FC Den Bosch
FC Den Bosch
0 - 2
Ajax
Ajax

Zoals Rafael van der Vaart in april 2000 debuteert in De Vliert, was dat nu voor Aertssen en Hato weggelegd. Natuurlijk waren ze er blij mee. Aertssen, de eerste Zeeuw in Ajax 1 sinds Danny Blind er in 1999 mee ophield, en Hato, de op drie na jongste debutant in de inmiddels bijna 123-jarige clubgeschiedenis van de recordkampioen. Frappant: Van der Vaart en Aertssen droegen bij hun debuut op Bossche grond allebei het opvallende rugnummer 43.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aertssen (19): 'Dat voelt fantastisch. Hier heb ik lang en hard voor gewerkt, dus ik ben alleen maar blij en heel vrolijk. Ik ben ook niet gek: je krijgt ook mee dat er veel spelers geblesseerd zijn. Dan kijk je naar de bank. Zeker weet je het nooit, maar er was wel een grotere kans om misschien in te vallen. Alleen maar mooi. Een beetje spanning had ik wel, maar eenmaal op het veld ging het vrij snel weg. Een heel goed gevoel', aldus Aertssen op het clubkanaal van Ajax.

Hato (16) spreekt daar soortgelijke teksten. 'Een mooie ervaring, ik ben blij met mijn debuut. Ik hoopte ook dat ik in zou vallen. Ik had weinig spanning. De trainer zei dat ik m'n eigen spel moest spelen, en dat heb ik gedaan. Het is mooi dat ik één van de jongste debutanten ben. Dat pakt niemand me weer af. Het doel is nu om zoveel mogelijk minuten te maken in Jong Ajax.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.