'Peter Bosz zou een goede bondscoach zijn'

Reacties

Stel dat Ronald Koeman na het EK vertrekt als bondscoach van Oranje. Wie zou het dan over moeten nemen? Analyticus Kenneth Perez geeft een voorzet.

'Peter Bosz zou een goede bondscoach zijn'
© Pro Shots

De Deense oud-voetballer is tegenwoordig analyticus van beroep. In een uitgebreid verhaal in de VI en op VI PRO verhaalt de spelmaker van weleer over zijn huidige loopbaan en laat hij zijn licht schijnen over de voetbalwereld van verleden, heden en toekomst.

Het zou immers weleens een interessante zomer kunnen worden. De kans bestaat dat zowel de topclubs als Oranje na komende zomer een nieuwe trainer nodig hebben. Maar wie zijn daarvoor geschikt?

'Goeie vraag. Ik vind Arne Slot een interessante trainer', aldus Perez over de huidige coach van AZ. 'Hij speelt herkenbaar voetbal en is duidelijk, ook in zijn presentatie. Klip en klaar. Ook Fred Grim heb ik hoog zitten. Organisatorisch is hij echt geweldig en ook zijn spelopvatting is goed. Ik ben heel erg fan van de Red Bullfilosofie, misschien loopt daar een goede rond.'

'Peter Bosz vind ik boeiend, hij maakt écht het verschil. Maar een nieuwe bondscoach… Nou, Peter Bosz. Dat zou ik interessant vinden.'

Lees in VI en op VI PRO het hele verhaal met Perez, analyticus met temperament.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.