Peter Bosz weg bij De Graafschap

Als een verrassing kwam het niet, Peter Bosz moet na de directe degradatie uit de Holland Casino Eredivisie weg bij De Graafschap. Samen met assistent John Lammers vertrekt de trainer ondanks een doorlopend contract uit Doetinchem.

Peter Bosz weg bij De Graafschap

Bosz maakte een jaar geleden zijn debuut als hoofdtrainer in het betaald voetbal. De trainer wilde met De Graafschap verzorgd voetbal gaan spelen, maar deze overtuiging bleek een misvatting. Het seizoen liep uit op een teleurstelling.

In de tweede seizoenshelft traden de (sportieve) problemen nadrukkelijk voor het voetlicht. Mede dankzij de steun uit de spelersgroep hoefde Bosz het veld niet per direct te ruimen, maar de afspraak werd gemaakt dat bij degradatie de trainer zou vertrekken uit Doetinchem. 'Bosz gaat weg als we degraderen naar de eerste divisie. We beginnen dan met een schone lei', zei voorzitter Derk Haank in april.

Hoewel Bosz wilde aanblijven, hield de voorzitter woord. 'Met de degradatie is het vertrek van Bosz een feit. Dat hebben we maanden geleden afgesproken', aldus Haank op de website van De Graafschap. 'Bij een nieuwe start hoort een nieuw gezicht.'

Bekijk hier al onze video's