Personele problemen bij Sporting in aanloop naar Ajax

Reacties

De voorbereiding van Sporting Portugal op de Champions League-opening tegen Ajax van woensdag is allesbehalve optimaal. Pedro Gonçalves en aanvoerder Sebastián Coates zijn er sowieso niet bij en mogelijk heeft trainer Rúben Amorim nog minder te kiezen.

Personele problemen bij Sporting in aanloop naar Ajax
© Pro Shots
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
1 - 1
FC Porto
FC Porto

Het liefst had men bij Sporting gezien dat de kraker tegen FC Porto werd uitgesteld om zo meer ruimte te hebben richting de wedstrijd tegen Ajax. De ploeg van Amorim kwam via Nuno Santos op voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt door de gelijkmaker van Luis Díaz. Bij Porto kreeg Toni Martínez de rode kaart.

Voor Amorim was het puzzelen tegen Porto. Gonçalves, de clubtopscorer van vorig seizoen met 23 goals, was er niet bij en dat gold ook voor Gonçalo Inácio, Tiago Tomás en Manuel Ugarte. De trainer bevestigde voor het duel met Porto al dat Gonçalves er ook tegen Ajax niet bij is. Captain Coates is geschorst bij de start van de Champions League. Voor Inácio, Tomás en Ugarte is er nog hoop.

'Het slaat eigenlijk nergens op om op dit moment tegen Porto te spelen', zei Amorim al eerder. Beide teams hadden last van de interlandperiode. Er gelden echter geen excuses voor Sporting, vindt de oefenmeester. Zelfs met jonge spelers op de plek van belangrijke krachten is een goed resultaat een vereiste. 'Als we met de Champions League op komst ineens alles omgooien, dan is er iets mis.'

Wo 15 sep. 2021

Bekijk hier al onze video's
Meer Sporting Portugal
Meer over Sporting Portugal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.