Persona non grata Özil laat zich niet uit het veld slaan bij Arsenal

Reacties

Volgens Arsenal-ploeggenoot Shkodran Mustafi maakt Mesut Özil een zeer gretige indruk op de training. De Duitse middenvelder laat zich niet uit het veld slaan, ondanks dat manager Mikel Arteta hem buiten zijn Europa League- en Premier League-selectie voor 2020 heeft gelaten.

Persona non grata Özil laat zich niet uit het veld slaan bij Arsenal
© Pro Shots

Na die teleurstellende berichten traint de Duits international nog altijd mee met de hoofdmacht van Arsenal. De laatste wedstrijd van de middenvelder bij The Gunners was alweer eventjes geleden. Özil kwam in maart voor het laatst in actie tegen West Ham United. Eerder haalde de zaakwaarnemer van de Duitser ook keihard uit richting manager Arteta.

Mustafi heeft bewondering voor de manier hoe zijn ploeggenoot en goede vriend Özil zich opstelt tijdens de trainingen van Arsenal. ‘Iedere keer dat ik hem in actie zie op de training doet hij zijn uiterste best’, zei Mustafi in aanloop naar de Europa League-wedstrijd van donderdagavond tegen het Ierse Dundalk. ‘Ik heb veel respect voor Mesut en zal er altijd voor hem zijn om hem te motiveren in deze tijd.’

Volgens Mustafi is het tot dusver nog niet nodig om zijn mede-wereldkampioen te motiveren. ‘Hij zit al zo lang in deze wereld en heeft al gigantisch veel wedstrijden gespeeld. Hij hoeft niet gemotiveerd te worden. Natuurlijk is hij teleurgesteld dat hij niet bij de selectie zit. Het zou eerder verkeerd zijn als hij daardoor niet teleurgesteld zou zijn.’

Mustafi kent geen twijfel dat Özil met al zijn ervaring met deze situatie weet te dealen. ‘Voor mij is het belangrijkste hoe ik hem op het trainingsveld zie en daar kan ik simpelweg niets negatiefs over zeggen.’ Na de Europa League-wedstrijd van donderdagavond, gaat Arsenal zondag op bezoek bij Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.