Perisic redt debuut Pioli in extremis Milanese derby

De derby tussen AC Milan en Internazionale is na een spectaculaire tweede helft in een gelijkspel geëindigd: 2-2. Inter-aanvaller Ivan Perisic bezorgde zijn ploeg in de extra tijd alsnog een punt.

De sfeer voorafgaand aan de Derby della Madonnina was indrukwekkend. Beide supportersschares lieten zich zien in Guiseppe Meazza met fraaie sfeeracties, om het belang van de kraker nog maar eens te benadrukken. Het was dan ook een pikant debuut voor Stefano Pioli, die voor het eerst langs de lijn stond bij Inter. De 51-jarige trainer nam na het ontslag van Frank de Boer het stokje over van interim-trainer Stefano Vecchi.

Pioli zag zijn ploeg het initiatief pakken in de eerste helft. Milan kwam niet toe aan zijn gebruikelijke offensieve spel en had het lastig. Toch was het de ploeg van trainer Vincenzo Montella die de score opende. Gianluigi Donnarumma ving vlak voor rust een schot van Antonio Candreva op en leidde met een bijzonder precieze uitworp een tegenaanval van zijn ploeg in. Giacomo Bonaventura kon met de bal op het strafschopgebied van Inter af dribbelen en speelde Suso aan. De Spanjaard kapte vervolgens naar binnen langs Christian Ansaldi en krulde de bal fraai in de verre hoek: 1-0.

Candreva
Inter kwam in de tweede helft beter uit de startblokken en werd daarvoor binnen tien minuten beloond. Candreva haalde van een meter of achttien geweldig uit en liet Donnarumma volstrekt kansloos met een pegel in de kruising. De Nerazzurri konden niet lang genieten van die gelijkmaker. Vijf minuten later sloeg Suso namelijk opnieuw op fraaie wijze toe.

Ditmaal was Carlos Bacca de aangever uit een nieuwe Milan-counter. Suso kreeg de bal in het strafschopgebied en dartelde langs João Miranda om vervolgens in de verre hoek raak te schieten. De 23-jarige Spanjaard was daarmee de eerste Milan-speler die twee keer scoorde tegen Inter sinds Zlatan Ibrahimovic in 2012.

Suso was de eerste Milan-speler die twee keer scoorde tegen Internazionale sinds Zlatan Ibrahimovic in 2012.

Aan de andere kant was Inter-aanvoerder Mauro Icardi dicht bij een nieuwe gelijkmaker. Het lukte de Argentijn op aangeven van zowel D'Ambrisio als Perisic niet zijn eerste doelpunt ooit tegen Milan te maken. Ook zijn teamgenoten kregen dat niet voor elkaar, waardoor Inter na dertien speelronden alweer zijn zesde competitienederlaag leek te moeten slikken.

Gelijkmaker
Perisic had echter een ander scenario in gedachten. Inter kreeg in de 91ste minuut via een hoekschop de laatste mogelijkheid op een gelijkmaker en stuurde onder anderen doelman Samir Handanovic mee naar voren. Het was echter Jeison Murillo die zijn hoofd tegen de bal zette, waarna Perisic bij de tweede paal kon binnenwerken. Het leidde tot grote ontlading bij de Kroaat, die een gele kaart voor het uittrekken van zijn shirt voor lief nam, en trainer Pioli.

Door het gelijkspel liet Milan de kans om de tweede plaats op de Serie A-ranglijst te pakken schieten. De ploeg heeft, net als nummer twee AS Roma, na dertien wedstrijden 26 punten. De Romeinen hebben echter een beter doelsaldo. Het gat met koploper Juventus is zeven punten.

Inter stijgt door het zwaarbevochten punt twee plekken. De ploeg staat nu negende en heeft na dertien wedstrijden achttien punten.