Pérez weet het zeker: de Super League gaat alsnog door

Reacties

Florentino Pérez is er nog altijd van overtuigd dat de European Super League doorgaat. Volgens de preses van Real Madrid bezondigt UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin zich aan hypocrisie.

Pérez weet het zeker: de Super League gaat alsnog door
© Pro Shots

'Ceferin was van plan om ons uit de Champions League te gooien, maar de rechters staken daar een stokje voor. De UEFA wil alleen zijn privileges behouden. We verliezen miljarden en wat doet Ceferin? Hij verhoogt zijn salaris', zo fulmineerde Pérez in de nacht van donderdag op vrijdag in het programma El Transistor van Onda Cero.

Pérez werd medio april het boegbeeld van de Super League. Twaalf Europese topclubs kondigden aan een eigen competitie te beginnen, maar nog geen vijftig uur na de lancering van het project haakte de ene na de andere deelnemer af. Alleen Juventus, Barcelona en Real Madrid zien het initiatief nog zitten.

Onlangs besloot de UEFA dat dit drietal niet wordt uitgesloten van deelname aan de Champions League, hetgeen Pérez moed geeft. 'Er is een bindende overeenkomst en de Super League zal doorgaan', aldus de Real-voorzitter.

Volgens de bestuurder is dat ook broodnodig. 'Het voetbal verliest zijn aantrekkingskracht. De Super League is gevormd door de clubs met de meeste fans ter wereld. De inkomsten uit uitzendrechten lopen terug, dat is het grote probleem. Als er geen geld is, sterft het voetbal. Iedereen die dat niet ziet, is blind.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.