Pérez blijft grote roerganger in Madrid: wie zijn de nieuwe Galácticos?

Reacties

Bij gebrek aan tegenkandidaten is Florentino Pérez tot zeker 2025 de president van Real Madrid. Wat betekent het voor de toekomst van De Koninklijke?

Pérez blijft grote roerganger in Madrid: wie zijn de nieuwe Galácticos?
© Pro Shots

Enrique Riquelme bezigde grootse plannen voor als hij de scepter zou zwaaien bij De Koninklijke, maar de 32-jarige zakenman zag er afgelopen weekend definitief vanaf zich kandidaat te stellen. De voorwaarden boden geen kans een gedegen campagne te voeren.

Andere kandidaten meldden zich evenmin, zodat Peréz zonder oppositie nog eens vier jaar krijgt als de grote roerganger van Real Madrid. De 74-jarige zakenman vervolgt zijn tweede periode bij de club: hij was tussen juli 2000 en februari 2006 al de baas bij Real en keerde in 2009 terug.

© ..

Zijn nieuwe regeerperiode kent verschillende speerpunten, waarbij het woord renovatie de rode draad is. Letterlijk, aangezien het Estadio Santiago Bernabéu een metamorfose ondergaat. De verwachting is dat het imposante onderkomen einde 2022 of begin 2023 klaar is. De modernisering moet een plus van tweehonderd miljoen euro per jaar gaan opleveren.

Het hernieuwde theater moet nieuwe sterren een podium bieden. De namen Eduardo Camavinga en David Alaba circuleren in de catacomben, maar twee jonge sterren moeten dé uithangborden worden van het nieuwe Real Madrid van Pérez; Kylian Mbappé en Erling Haaland.

De Franse aanvaller heeft nog steeds de knoop niet doorgehakt over het aanbod van PSG zijn contract te verlengen. Die weigering maakt het voor Pérez en co makkelijker deze nieuwe beoogde Galáctico voor zich te winnen. Met de Noorse sensatie liggen de kaarten anders. Borussia Dortmund vraagt de hoofdprijs voor Haaland, wat uitstel van de plannen met Haaland kan betekenen tot 2022.

De komst van Mbappé en Haaland past in de Galácticos-traditie van 2000 of van 2009 (Cristiano Ronaldo, Benzema, Kaká). Ze moeten helpen in het streven van Pérez, die Real Madrid onder zijn bewind 26 prijzen zag pakken. Dat is zes minder dan een van zijn grootste voorgangers Santiago Bernabéu. Ongetwijfeld zal het een doel zijn om die prijzenregen te overtreffen. Pérez heeft een nieuwe termijn te pakken om dat te doen.

'Real Madrid wint El Clásico, maar Koeman wordt kampioen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.