Peperdure Conca met jaar vertraging terug bij Fluminense

Fluminense heeft verloren zoon Darío Conca weer in de armen gesloten. De dertigjarige Argentijnse spelmaker komt over van het Chinese Guangzhou Evergrande, waarmee hij onlangs de Aziatische Champions League won.

Peperdure Conca met jaar vertraging terug bij Fluminense

Conca was een redelijk anonieme speler tot de zomer van 2011. Begin juli rondde hij zijn transfer naar Guangzhou af en daardoor werd hij meteen een van de best verdienende spelers ter wereld. Conca incasseerde ruim tien miljoen euro per jaar en deed het uitstekend in China. In drie seizoenen was hij goed voor 33 doelpunten in 65 competitiewedstrijden en met Guangzhou won hij drie landstitels, de beker, de Super Cup en de Champions League.

Maar Conca was ondanks zijn enorme salaris niet gelukkig in China en op 30 november 2012 verliet hij Guangzhou en in een brief aan de voorzitter schreef hij dat hij wilde terugkeren naar Fluminense, maar beide clubs kwamen niet tot een overeenkomst. Begin 2013 keerde Conca dus terug naar Guangzhou, waar hij een uitstekend seizoen kende. Zijn laatste in dienst van de Chinese topclub, want met bijna een jaar vertraging keert hij nu alsnog terug bij Fluminense.

In de Braziliaanse competitie hoopt Conca wél in beeld te zijn van Alejandro Sabella, bondscoach van Argentinië. Want de voormalig jeugdinternational heeft zijn debuut in de hoofdmacht nog niet gemaakt, maar droomt nog altijd van deelname aan het WK in Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen