Penaltytrauma Spanje krijgt vervolg in cruciaal EK-duel

Reacties

Bij Spanje is er sprake van een heus penaltytrauma. Woensdag ging Álvaro Morata vanaf elf meter in de fout tegen Slowakije, wat betekent dat de Spanjaarden nu vijf strafschoppen op rij hebben gemist.

Penaltytrauma Spanje krijgt vervolg in cruciaal EK-duel
© Pro Shots
Slowakije
Slowakije
0 - 5
Spanje
Spanje

Morata mocht aanleggen na een overtreding op Koke, maar slaagde er niet in om Spanje op voorsprong te schieten. De inzet van de spits, die toch al weinig zelfvertrouwen heeft, werd gekeerd door Martin Dúbravka. In de vorige groepswedstrijd miste Spanje ook al een penalty: toen kreeg Gerard Moreno de bal er niet in tegen Polen.

In totaal heeft Spanje nu al vijf strafschoppen op rij gemist. De vervelende serie begon met de missers van Sergio Ramos tegen Zwitserland, die in dit duel twee keer faalde. Vervolgens ging Abel Ruiz in de fout tegen Litouwen en op dit EK ging het dus mis voor Moreno en Morata. Het is voor het eerst in de 101-jarige historie van de Spaanse ploeg dat er vijf strafschoppen op rij gemist worden. 

Spanje is pas het tweede land dat tijdens een EK twee strafschoppen om zeep helpt. De Zuid-Europeanen treden ongewenst in de voetsporen van Nederland, dat in 2000 geschiedenis schreef. Oranje miste de twee penalty's in dezelfde wedstrijd, namelijk de halve finale tegen Italië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.