Penaltylegende Panenka in kritieke toestand op intensive care

Reacties

Oud-voetballer Antonín Panenka (71) is opgenomen in het ziekenhuis. De voetballegende heeft het coronavirus opgelopen en ligt op de intensive care van een ziekenhuis in Tsjechië, zijn geboorteland. Dat maakt Bohemians Praag 1905 bekend, de club waar Panenka tussen 1967 en 1981 voor speelde.

Penaltylegende Panenka in kritieke toestand op intensive care
© Pro Shots

'Antonín Panenka is vandaag in ernstige toestand vervoerd naar de intensive care van het ziekenhuis. We geven geen commentaar op zijn toestand. Vecht!', zo liet Bohemian Praag 1905 op social media weten. Even later kwam er ook een update: 'Een tijdje geleden is een corona-infectie bij Panenka geconstateerd.'

Panenka is wereldberoemd vanwege de penalty die hij nam in de EK-finale in 1976 namens Tsjechoslowakije tegen West-Duitsland. Met een subtiel stiftje verschalkte hij doelman Sepp Maier, waarna elke vergelijkbare strafschop een 'Panenka' wordt genoemd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.