Penaltykiller Krul kan beschamende uitreeks Man United niet verlengen

Manchester United heeft voor het eerst sinds 27 februari (!) weer eens een uitwedstrijd gewonnen in de Premier League. Dit ondanks het feit dat Norwich City-doelman Tim Krul twee penalty's stopte. Bij de zege passeerde United een magische doelpuntengrens.

Norwich City
1 - 3
Manchester United

United weet in thuiswedstrijden al vaak niet te overtuigen, maar stelt buiten Old Trafford helemaal teleur. Voor zondag wist de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer de laatste acht uitwedstrijden in de competitie niet te winnen. Norwich City bleek een ideale tegenstander te zijn om een einde te maken aan die dramatische serie. The Canaries verzamelden dit seizoen pas zeven punten en staan voorlaatste. Topschutter Teemu Pukki komt er na zijn geweldige start van het voetbaljaar niet meer aan te pas en heeft al een tijdje niet meer gescoord.

United kwam op Carrow Road op voorsprong via Scott McTominay. Slechts een minuut nadat Krul met een geweldige redding een openingstreffer van Anthony Martial had voorkomen, liet McTominay de Nederlander met een hard schot (na defensief gestuntel van Todd Cantwell) kansloos. United werd met dit doelpunt de eerste ploeg die de grens van tweeduizend Premier League-goals bereikte.

Na een overtreding op Daniel James (en inmenging van de VAR) kreeg Marcus Rashford een grote kans om de voorsprong voor United te verdubbelen. Zijn penalty werd echter gekeerd door Krul. Niet lang hierna maakte Rashford zijn fout goed en maakte hij, na een uitstekende dieptepass van James, alsnog de 0-2. Toen United weer een strafschop kreeg, liet Rashford Martial naar voren stappen. Krul pakte echter ook de penalty van de Fransman en werd zo de eerste doelman na Maarten Stekelenburg in 2016 die twee strafschoppen keerde in één Premier League-duel.

Aan Krul lag het dus niet, maar zijn ploeggenoten haalden niet het niveau van de doelman. Een comeback van Norwich zat er in de tweede helft niet in en Martial wipte na een uitstekende combinatie met Rashford de 0-3 over Krul heen. Norwich deed vlak voor tijd nog wat terug via Onel Hernández, de eerste Cubaan ooit met een goal in de Premier League, maar zijn primeur kwam te laat om de wedstrijd nog spannend te maken. United klimt naar de zevende plek en heeft nog maar twee punten minder dan Arsenal, dat in eigen huis punten verspeelde tegen Crystal Palace.

Arsenal
Arsenal
2 - 2
Crystal Palace

Crystal Palace had voor zondag in dit seizoen nog geen enkel tegendoelpunt gekregen uit een standaardsituatie, maar daar kwam op bezoek bij Arsenal verandering in. Na tien minuten hadden beide centrumverdedigers van The Gunners al gescoord uit een corner. Sokratis Papastathopoulos opende na slecht keeperswerk van Wayne Hennessey de score en David Luiz verdubbelde na doorkoppen van Alexandre Lacazette de marge. Arsenal leek zo een gemakkelijke avond tegemoet te gaan.

De ploeg van Unai Emery gaf de zeker lijkende zege echter nog uit handen. Specialist Luka Milivojevic schoot na een overtreding op Wilfried Zaha een penalty binnen (2-1) en in de tweede helft kopte Jordan Ayew, nadat Arsenal al de nodige kansen om zeep had geholpen, van dichtbij de gelijkmaker binnen. De thuisploeg moest zodoende opnieuw beginnen en Sokratis leek de redder in nood te worden. Zeven minuten voor tijd sloeg hij opnieuw toe uit een hoekschop en maakte hij zijn tweede van de wedstrijd, maar deze goal werd afgekeurd vanwege een duwfout. Zodoende liet Arsenal onverwachte punten liggen.

Newcastle United
1 - 1
Wolverhampton Wanderers

Eerder op de zondag gingen Newcastle United en Wolverhampton Wanderers in evenwicht uit elkaar. Wolves-verdediger Jonny poetste in de tweede helft de openingstreffer van Jamaal Lascelles weg. Kort na de gelijkmaker kreeg Newcastle-middenvelder Sean Longstaff een directe rode kaart na een spijkerharde overtreding op Rubén Neves. Wolves slaagde er hierna niet in om te profiteren van de overtalsituatie op het veld.

Bij Newcastle deed Jetro Willems de gehele wedstrijd mee.