Penaltykiller Boer bezorgt Ajax overwinning op NEC

Ajax heeft donderdag de oefenwedstrijd tegen NEC met 2-1 gewonnen. Op sportcomplex De Toekomst werd doelman Diederik Boer met twee gestopte strafschoppen de grote man.

Ajax speelde het besloten duel in een gemengde opstelling van selectiespelers, beloftenspelers en A-junioren. Zo startten naast Boer Heiko Westermann, Nick Viergever, Mitchell Dijks en Amin Younes bij de Amsterdammers. Ook NEC begon met de nodige selectiespelers, onder anderen Joris Delle, Wojciech Golla en Taiwo Awoniyi traden aan. Ajax, onder leiding van Jong Ajax-trainer Marcel Keizer, kwam aan de leiding door een doelpunt van Jong Ajax-middenvelder Noussair Mazraoui. Zijn teamgenoot Adham El Idrissi verdubbelde vlak voor rust de score.

Kort na rust bracht Jay-Roy Grot de spanning terug. Daarna begon de onemanshow van Diederik Boer. Waar eerder André Onana in de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles al had laten zien een penalty te kunnen stoppen, stopte Boer er zelfs twee. Eerst kreeg Mohamed Rayhi een kans vanaf elf meter, daarna was het de beurt aan Kévin Mayi. Beide spelers stuitten op Boer, waarmee hij hoogstpersoonlijk de overwinning voor Ajax veiligstelde.