Pellegrini schimmig: 'Alle spelers zijn mijn eerste keus'

Reacties

Manchester City-trainer Manuel Pellegrini weigerde na de verloren wedstrijd tegen Arsenal om de Community Shield in te gaan op de vraag wie zijn eerste doelman wordt.

Pellegrini schimmig: 'Alle spelers zijn mijn eerste keus'

Het feit dat Pellegrini in de wedstrijd om de Engelse Super Cup (3-0 voor Arsenal) voor Willy Caballero koos, en niet voor Joe Hart, zou wel eens kunnen betekenen dat de Argentijn de voorkeur gaat krijgen bij The Citizens. Hoewel de oefenmeester Hart vorig seizoen al even uit het elftal haalde en vervolgens Caballero bij Malága oppikte, wilde Pellegrini daar niets van weten.

'In het doel werkt het hetzelfde als op alle andere posities: vandaag speelden de jongens die in de voorbereiding ook veel hebben gespeeld', pareerde de Chileense trainer vragen over zijn keuze. 'Bovendien zijn alle 22 spelers die ik tot mijn beschikking heb eerste keus op hun posities. Ik heb ze allemaal namelijk hard nodig. Joe heeft vorig seizoen ijzersterk afgesloten, dus we zullen wel zien wie er volgende week (tijdens de competitiestart tegen Newcastle United, red.) op doel staat.'

Over de ruime en terechte nederlaag was Pellegrini ontevreden, al wilde hij er niet te dramatisch over doen. 'Het is altijd vervelend om te verliezen, maar er is geen reden tot paniek. We misten een aantal belangrijke spelers', doelde hij op WK-gangers als Sergio Agüero, Pablo Zabaleta en Vincent Kompany.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.