Pellegrini: 'Concurrentie gaat punten verspelen door druk'

Reacties

Manuel Pellegrini sluit niet uit dat hij toch nog afscheid gaat nemen van Manchester City met een landstitel. De Chileense manager, die in de zomer wordt opgevolgd door Pep Guardiola, denkt dat de concurrentie gaat bezwijken onder de druk.

Pellegrini: 'Concurrentie gaat punten verspelen door druk'

Door drie opeenvolgende nederlagen in de Premier League raakte City achterop in de titelrace, maar na een overtuigende 4-0 overwinning op Aston Villa was het vertrouwen van Pellegrini hersteld. Hoewel het verschil met koploper Leicester City liefst zeven verliespunten bedraagt, gelooft Pellegrini nog altijd in een inhaalrace.

'Ik denk dat de andere titelkandidaten nog veel punten gaan verliezen', voorspelde Pellegrini bij de BBC. 'Dit seizoen zijn de verschillen namelijk erg klein. In de laatste zes duels wordt de druk steeds groter, dus wij moeten gewoon op deze manier blijven spelen. Wij hebben ervaring met dit soort situaties, in tegenstelling tot de andere teams. Ik verwacht daarom dat zij punten laten liggen', doelde Pellegrini op Leicester, Tottenham Hotspur en Arsenal.

De stand aan kop in de Premier League
Positie Club Aantal duels Punten
1. Leicester City 28 57
2. Tottenham Hotspur 29 55
3. Arsenal 29 52
4. Manchester City 28 50
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.