Pellè akkoord met schikking: drie wedstrijden geschorst

Feyenoord kan de komende drie wedstrijden niet beschikken over Graziano Pellè. De aanvoerder van de Rotterdammers is maandagmiddag akkoord gegaan met de schikking van de aanklager betaald voetbal.

Pellè akkoord met schikking: drie wedstrijden geschorst

Pellè kreeg zondag in de slotfase van het thuisduel met Heracles Almelo (1-2) een rode kaart. Scheidsrechter Kevin Blom stuurde de Italiaanse spits naar de kleedkamer na diens koppende beweging aan het adres van Mike te Wierik.

De aanklager achtte een straf op zijn plaats van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Pellè accepteerde deze schikking en zag af van de gang naar de tuchtcommissie. De spits mist het KNVB-bekerduel met Hoek (thuis, a.s. woensdag) en de ontmoetingen met SC Cambuur (uit) en AZ (thuis) in de Eredivisie. Op zondag 24 november kan Pellè zijn rentree maken tijdens het bezoek aan RKC Waalwijk. Voor de week daarna staat Feyenoord-PSV op het programma.

Het blijft voor Pellè niet bij een schorsing. Trainer Ronald Koeman kondigde zondag interne maatregelen aan. 'Wat hij heeft gedaan kan niet en daar zullen we hem op gaan aanspreken. Zo'n rode kaart is onacceptabel.' Feyenoord maakte bekend dat de spits een geldboete heeft gekregen, maar deed geen mededelingen over de hoogte daarvan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen