Peeters wint weer met TOP Oss na fraaie goals tegen FC Dordrecht

Trainer Bob Peeters heeft met TOP Oss zijn derde competitiezege van het seizoen geboekt. Vooral de eerste twee goals tegen FC Dordrecht waren erg fraai.

In dit overzicht volgen we alle ontwikkelingen uit de vierde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie.
TOP Oss
TOP Oss
3 - 0
FC Dordrecht

Peeters kende met overwinningen op VVV-Venlo en Excelsior een prima start van het seizoen. Maandag was Jong AZ wel te sterk, maar tegen Dordrecht won TOP Oss weer. De van AZ gehuurde Richonell Margaret opende al na vijf minuten op fraaie wijze de score. Na rust maakte Jeremy Mathieu er 2-0 van na een prachtig hakballetje van Kay Tejan en die zorgde in de slotfase zelf voor het slotakkoord. Dordrecht had na de 1-0 wel mogelijkheden op de gelijkmaker, maar kon de eerste nederlaag niet voorkomen. Zo heeft TOP na vier duels negen punten en houdt het gelijke tred met De Graafschap.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 1
Jong AZ
Jong AZ

Jong AZ was als enige ploeg in de Keuken Kampioen Divisie de eerste drie speelrondes schadevrij doorgekomen. De Alkmaarse beloftes hadden vrijdag moeite VVV-Venlo het vierde slachtoffer te maken. Halverwege de tweede helft brak Fedde de Jong de ban namens de gasten door de van dichtbij de bal hoog in de touwen te knallen. Het bleek genoeg voor de vierde zege op rij voor de trotse koploper.

NAC Breda
NAC Breda
3 - 0
ADO Den Haag

Ralf Seuntjens heeft NAC Breda aan z'n eerste zege van het seizoen geholpen. De routinier was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de afstraffing van ADO Den Haag in het Rat Verlegh Stadion. Met twee goals, waarvan één uit een strafschop, legde hij in de eerste helft de basis voor de zege. In de 71ste minuut zorgde Seuntjens voor de zekerheid door ook de 3-0 op het scorebord te brengen. De rode kaart voor Quincy Tavares wegens natrappen in de slotfase was een smet op het mooie Avondje NAC.

Roda JC Kerkrade
3 - 4
Almere City FC

Gertjan Verbeek dreigde ook na het bezoek aan Roda JC nog op zijn eerste zege als trainer van Almere City FC te moeten wachten. In Kerkrade kwam de ploeg uit Flevoland tot twee keer toe op voorsprong. Maarten Pouwels en Bradly van Hoeven zagen door respectievelijk Patrick Pflücke en Xian Emmers hun goal worden weggepoetst. Een punt leek Almere niet gegeven nadat Dylan Vente in de 73ste minuut Roda op 3-2 zette. Maar in de slotfase keerden de kansen. Ramon Leeuwin en invaller Jonas Arweiler zorgden voor een onverwachte wending met een voor Verbeek mooie uitkomst.

FC Emmen
FC Emmen
0 - 2
De Graafschap

FC Emmen heeft een pas op de plaats moeten maken. Een week na de eerste zege van het seizoen moest de ploeg van Dick Lukkien op eigen veld zijn meerdere erkennen in De Graafschap. In de tweede helft maakten De Superboeren het verschil aan De Oude Meerdijk. Op de doelpunten van Giovanni korte en Danzell Gravenberch bleef de Drentse ploeg een antwoord schuldig.

Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 2
Excelsior
Excelsior

De nul houden gaat Jong Ajax slecht af. De Amsterdamse beloftes hebben al meer dan dertig duels het doel niet meer schoon gehouden. Tegen Excelsior slaagde de ploeg van John Heitinga er andermaal niet in de boel achterin dicht te houden. Jay Gorter, die vorig seizoen bij Go Ahead Eagles de nodige clean sheets had, voorkwam na een kwartier nog een achterstand. De doelman stopte een strafschop van Reuven Niemeijer. Kort na rust moest Gorter el een antwoord schuldig blijven op de inzet van Redouan El Yaakoubi, die in het laatste kwartier navolging kreeg van Marouan Azarkan. Daardoor was benutte strafschop van Kenneth Taylor niet meer dan de eretreffer voor Jong Ajax.