Pechvogel Memphis weer geblesseerd: 'Zijn grote vijand'

Diego Simeone kan weinig duidelijkheid verschaffen over de blessure van Memphis Depay. De spits viel maandag na een helft uit in het met 0-7 gewonnen duel met Rayo Vallecano.

Rayo Vallecano
0 - 7
Atlético Madrid

Memphis kreeg van Simeone een basisplaats, maar moest na 35 minuten noodgedwongen worden gewisseld. 'Jammer van de blessure van Memphis. Hij was in orde, maar goed, hij zal herstellen. We hebben de rust om hem te laten herstellen. Laten we op dezelfde manier blijven werken.'

Het is zeker niet voor het eerst dat Memphis fysieke problemen heeft. Vorig seizoen miste hij door blessures al elf wedstrijden van Atlético. 'Hij gaf de assist bij het eerste doelpunt en maakte zelf de tweede. Hij had een geweldige wedstrijd totdat hij pech kreeg', schrijft Marca. 'Een nieuwe spierblessure dwong hem al na 35 minuten om het veld te verlaten. Memphis is een voetballer in goede conditie, maar door zijn fysieke problemen heeft hij nauwelijks ritme.'

AS schrijft min of meer het zelfde. 'Om voor de titels te strijden heb je een spits nodig die doelpunten maakt en de Nederlander doet dat ook, maar zijn grote vijand zijn zijn blessures. Hij haalde een goed niveau, maar vorig seizoen miste hij vanwege een blessure al elf wedstrijden.'

Het Nederlands elftal bereidt zich voor op twee EK-kwalificatiewedstrijden. Op 7 september wacht Griekenland, drie dagen later is Ierland de tegenstander. De vraag is of Memphis bij die wedstrijden aanwezig zal zijn.