PEC Zwolle wint van FC Emmen, ADO Den Haag herstelt zich

De Eredivisie-clubs bereiden zich voor op het nieuwe seizoen. VI houdt een overzicht bij van de oefenwedstrijden, ook per dag.

Zeeuws Elftal - ADO Den Haag 1-3
Met het Zeeuws Elftal trof ADO Den Haag de laatste amateurformatie in de voorbereiding van de Residentieclub. De vijf voorgaande oefenduels werden allemaal gewonnen en er kwam vrijdag geen einde aan die reeks. De Eredivisionist kwam echter wel op achterstand, doelman Tim Coremans trapte vroeg in de wedstrijd over de bal heen, waarna de amateurs profiteerden.

Danny Bakker zette nog voor rust de 1-1 op het scorebord uit een vrije trap, maar niet voordat het spel in de 34ste minuut stillag. Op verzoek van ADO Den Haag werd ter ere van Abdelhak Nouri het duel stilgelegd, waarna een minuut lang applaus volgde. In de tweede helft maakte ADO Den Haag vervolgens het verschil met het Zeeuws Elftal, Mats van Kins en Sheraldo Becker scoorden. Op 18 juli treedt ADO Den Haag aan tegen MVV Maastricht.

PEC Zwolle - FC Emmen 3-0
De Blauwvingers hadden wat goed te maken na het doelpuntloze gelijkspel tegen de amateurs van VVOG, enkele dagen geleden. Tegen FC Emmen, de eerste profclub die PEC Zwolle trof, ging dat goed. Al na twaalf minuten benutte Bram van Polen een strafschop, nadat Ryan Thomas gevloerd werd in de zestien. Nieuweling Piotr Parzyszek maakte nog voor rust de 2-0, waarna testspeler Adham El Idrissi, die zonder contract meetraint bij de club uit Overijssel, voor de eindstand zorgde: 3-0. Over vier dagen treedt PEC Zwolle weer aan tegen een Jupiler League-club. Op 18 juli is Almere City de tegenstander.