PEC Zwolle maakt werk van komst Diemers

Reacties

PEC Zwolle zet in op de komst van Mark Diemers (29). De transfervrije spelmaker is al enige tijd in gesprek met de promovendus.

PEC Zwolle maakt werk van komst Diemers

Diemers speelde het voorbije seizoen op huurbasis voor FC Emmen, waar hij als creatief brein een hoofdrol opeiste, maar de degradatie uit de Eredivisie niet kon voorkomen. In totaal heeft Diemers 177 Eredivisie-duels achter zijn naam, waarvan 31 voor Feyenoord. Zijn contract in Rotterdam liep vorige week af.

Door zijn transfervrije status kan Diemers deze zomer rekenen op behoorlijk wat belangstelling. SC Cambuur hoopte de geboren Leeuwarder te verleiden tot een terugkeer, terwijl ook Vitesse gesprekken met hem voerde. Daarnaast is er buitenlandse interesse voor de middenvelder, die graag op het hoogste niveau actief wil blijven.

PEC hoopt de concurrentie af te troeven en de ervaren Diemers voor meerdere jaren vast te leggen. De promovendus zwaaide deze zomer Younes Taha, Thomas van den Belt en Haris Medunjanin uit en is hard op zoek naar versterking voor de positie van aanvallende middenvelder.

De gesprekken tussen speler en club lopen nog. Er zijn meer kapers op de kust, maar beide partijen hopen het snel eens te worden over het sportieve en financiële plaatje. PEC strikte deze zomer eerder al Kenneth Vermeer en is tevens bezig met de komst van linksback Lennart Czyborra.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.