PEC Zwolle maakt schoon schip en laat twaalf spelers gaan

Reacties

Er vindt deze zomer een grote schoonmaak plaats bij PEC Zwolle. De club heeft bekendgemaakt dat de aflopende contracten van niet minder dan negen spelers niet worden verlengd. Ook gaan drie huurlingen hoe dan ook vertrekken. Onder de nieuwe trainer Art Langeler wordt er een nieuwe start gemaakt.

PEC Zwolle maakt schoon schip en laat twaalf spelers gaan
© Pro Shots

Clubs moeten voor 1 april formeel bekendmaken welke aflopende contracten niet worden verlengd. In veel gevallen melden clubs dat het dan gaat om voorlopige beslissingen, en dat beide partijen later alsnog met elkaar kunnen gaan praten, maar PEC is in negen gevallen bijzonder stellig. Mike van Duinen, Xavier Mous, Reza Ghoochannejhad, Thomas Lam, Virgil Misidjan, Jesper Drost, Clint Leemans, Marc-Olivier Doue en Nigel Bertrams gaan in de zomer zeker vertrekken. Dat geldt voorlopig ook voor huurlingen Thomas Buitink, Immanuel Pherai en Benson Manuel.

'Onze selectie ondergaat komende zomer een metamorfose', zo meldt technisch manager Mike Willems. 'Deze keuze wordt bewust gemaakt omdat we samen met de nieuwe trainer voor een frisse start gaan. Om de transformatie kracht bij te zetten dienen we nu eerst van deze spelers afscheid te nemen, waarmee we in ons salarishuis ruimte creëren. Van de vertrekkende spelers waren we met Misidjan en Manuel graag verder gegaan, alleen is dat op dit moment financieel onhaalbaar gebleken.'

Overigens laat Willems ook weten dat PEC nog wel in gesprek is met Manchester City, om de huurperiode van Slobodan Tedic te verlengen. Daarnaast wordt de optie in het contract van keeper Mike Hauptmeijer gelicht. De club is ondertussen in gesprek met de jonge middenvelder Thomas van den Belt, terwijl ook clubicoon Bram van Polen lijkt te blijven, zoals VI eerder al meldde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.