PEC Zwolle en Van Polen ook na 14 seizoenen nog niet op elkaar uitgekeken

Reacties

PEC Zwolle en aanvoerder Bram van Polen zijn ook na veertien seizoenen nog niet op elkaar uitgekeken. Als er geen gekke dingen gebeuren, gaat de 35-jarige verdediger zijn aflopende contract spoedig verlengen.

PEC Zwolle en Van Polen ook na 14 seizoenen nog niet op elkaar uitgekeken
© Pro Shots

De in Nijkerk geboren Van Polen komt al sinds de zomer van 2007 uit voor PEC en speelde onlangs zijn vierhonderdste duel in het shirt van De Blauwvingers. Hoewel dat jubileumduel uitliep op een deceptie - Van Polen pakte in de slotfase een rode kaart, waarna PEC de 2-3 voorsprong bij FC Utrecht nog weggaf - bestaat er in Zwolle geen enkele twijfel over de waarde van de routinier voor de club.

'Hij is op zijn 35ste nog altijd zó belangrijk voor deze ploeg, hij organiseert, zet neer, duelleert en houdt iedereen wakker. Daardoor geven we ook minder kansen weg', zei trainer John Stegeman onlangs. 'Ik ben fit, voel me goed, zolang ik nog een waarde heb voor mijn team en club en ik vind het zelf nog leuk, dan wil ik met alle liefde nog een jaartje door', zei Van Polen zelf vlak voor de winterstop.

PEC heeft inmiddels de intentie uitgesproken het aflopende contract van de captain te willen verlengen. Als Van Polen de komende weken ook maar enigszins fit blijft, staat niets een langere samenwerking nog in de weg. Seizoen vijftien komt eraan.

Spelersprofiel

B. van Polen


Geboortedatum:
11 oktober 1985
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Nijkerk
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
PEC Zwolle

In de Voetbal International van deze week een uitgebreide update over de toekomstplannen van PEC Zwolle, dat op zoek is naar een nieuwe trainer én een nieuwe voorzitter.

'Door tot mijn 54e? Dat kost me m'n huwelijk en ik eindig in een rolstoel'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.