PEC verlost Cambuur van verbannen Van der Water

Reacties

Silvester van der Water maakt het seizoen af bij PEC Zwolle. De club neemt de 27-jarige aanvaller op huurbasis over van SC Cambuur. Van der Water speelde sinds oktober geen wedstrijd meer in Leeuwarden nadat trainer Henk de Jong hem uit zijn selectie had gezet.

PEC verlost Cambuur van verbannen Van der Water

Cambuur, toen nog Eredivisionist, haalde Van der Water in de zomer van 2022 terug naar Nederland. Daar speelde hij eerder bij Almere City FC en Heracles Almelo, waarna hij overstapte naar het Amerikaanse Orlando City. In het jaar waarin Cambuur degradeerde, pendelde Van der Water tussen bank en basis onder Sjors Ultee.

Dit seizoen begon Van der Water nog goed met drie goals en twee assists in negen wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, maar daarna raakte hij dus in conflict met de teruggekeerde De Jong, die sindsdien geen beroep meer deed op de rechtsbuiten.

Terug naar de Eredivisie
PEC verlost beide partijen voorlopig van elkaar. Van der Water ligt nog tot medio 2025 vast bij Cambuur en keert nu terug in de Eredivisie, waar hij Johnny Jansen een extra optie in de voorhoede biedt. Eerder versterkte PEC zich al met Filip Krastev. Kaj de Rooij tekende daarnaast een amateurcontract nadat hij al langer meetrainde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.