PEC stort in na wissel Marcellis: 'Blijkbaar was hij belangrijk'

Ron Jans was na het 2-2 gelijkspel tegen SC Cambuur vol lof over Dirk Marcellis, maar de PEC Zwolle-trainer baalde van zijn aanvallers.

In zijn voorgaande 174 Eredivisie-wedstrijden maakte Marcellis geen enkel doelpunt, maar bij zijn PEC-debuut was het direct feest. De 27-jarige verdediger schoot met zijn mindere linkerbeen de openingstreffer binnen. 'Ik las in ons programmaboekje dat zijn zwakke punt zijn linkerbeen was, maar hij schiet hem toch mooi in', zei Jans met een brede grijns bij FOX Sports.

'Dit was wel lekker', vond ook Marcellis. 'Die goal kwam voort uit een ingestudeerde standaardsituatie. Lars Veldwijk kwam vrij bij de tweede paal. Hij maakt een geweldige actie, legt hem af en ik schiet raak. Ik kan nu moeilijk gaan zeggen dat mijn linkerbeen heel zwak is, als ik hem zo binnenschiet.'

Via Sheraldo Becker bouwde PEC snel de score verder uit, maar de belissende 3-0 bleef vervolgens uit. 'We hebben verzuimd de wedstrijd te beslissen. Cambuur heeft zich vervolgens knap teruggeknokt', analyseerde Jans. 'Marcellis is blijkbaar heel belangrijk geweest, want toen hij eruit ging, werd het zoeken bij ons achterin.'

Toen Marcellis in de 69ste minuut met lichte hamstringklachten het veld verliet, stond PEC nog op een 2-0 voorsprong. Dat het uiteindelijk nog 2-2 werd in Zwolle had volgens Jans ook een andere reden. 'Onze aanvallers konden het niet meer belopen. Ze missen nog de hardheid om negentig minuten te spelen op dit niveau. Uiteindelijk mogen we blij zijn dat Cambuur niet de zege pakt in de slotfase.'