PEC mijmert over vorige kerstdagen na breuk met Van 't Schip

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. VVV-Venlo en PEC Zwolle openen vrijdagavond de laatste speelronde voordat de winterstop zijn intrede doet.

PEC mijmert over vorige kerstdagen na breuk met Van 't Schip

VVV-Venlo - PEC Zwolle

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

Actueel

• Voorafgaand aan de zeventiende speelronde is het verschil tussen VVV en PEC op de Eredivisie-ranglijst vijf punten, maar de Limburgers staan op de ranglijst liefst zes posities hoger: negende, tegenover de vijftiende plaats van de Zwollenaren.

• PEC Zwolle verkeert in een sportieve crisis, zeker na de pijnlijke uitschakeling door AZ in de strijd om de KNVB-beker. Maar ook in de Eredivisie vergaat het de Overijsselse formatie niet goed. De ploeg van inmiddels ontslagen John 't Schip won zaterdag tegen NAC Breda voor de vijfde keer op rij niet in eigen huis (G2, V3). Op vreemde bodem komen de overwinningen een stuk makkelijker: drie stuks dit seizoen. Begin december won PEC nog met 0-2 bij De Graafschap.

• PEC Zwolle hield dit seizoen al drie keer de nul in een uitduel in de Eredivisie, alleen Ajax (5) deed dit vaker (PSV ook 3 keer).

Samenvatting PEC Zwolle - NAC Breda

• Een jaar geleden ging PEC Zwolle nog als trotse nummer vier van de Eredivisie de kerstdagen in. Nu liggen de kaarten heel anders. PEC pakte onder de ontslagen Van 't Schip meer Eredivisie-punten in het tweede deel van 2017 (33 in 18 duels) dan in heel 2018 (26 in 32 duels).

•  Alleen Dusan Tadic (47) creëerde dit Eredivisie-seizoen meer kansen vanuit open spel dan Younes Namli (39), maar de enige assist van de speler van PEC Zwolle in 2018/19 kwam uit een standaardsituatie.

• VVV begon aardig aan het seizoen met drie overwinningen in de eerste zes duels (G2, V1) , maar dreigt inmiddels uit het linkerrijtje te vallen. De ploeg van trainer Maurice Steijn bleef zondag tegen Vitesse voor de vierde keer op rij zonder overwinning in de Eredivisie (G2, V2).

• Deze eeuw gebeurde het VVV nooit dat het in de Eredivisie de winterstop in ging met 23 punten, het aantal dat de Limburgers bereiken bij een zege op PEC. Het clubrecord van deze eeuw dateert van vorig seizoen (22 punten).

Peniel Mlapa scoorde vier keer in zijn laatste vier thuisduels in de Eredivisie en heeft nog één doelpunt nodig om de topscorers van VVV in eigen huis van vorig seizoen te evenaren (Clint Leemans & Lennart Thy, 5).

Samenvatting Vitesse - VVV-Venlo

Historie

• VVV-Venlo won geen van de laatste zeven ontmoetingen met PEC Zwolle in alle competities (G4, V3), terwijl het in de zeven duels daarvoor juist ongeslagen bleef tegen De Blauwvingers (W4, G3).

• Geen ploeg in de Eredivisie kreeg dit seizoen zo veel tegendoelpunten uit corners als PEC Zwolle (7), dat vrijdag met VVV-Venlo een van de drie ploegen treft die nog niet uit een hoekschop scoorde.

De laatste vijf Eredivisie-edities van VVV-Venlo - PEC Zwolle:

Seizoen Uitslag
1986/87 1-1
1987/88 5-0
1988/89 6-2
2012/12 0-2
2017/18 1-1

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.