PEC heeft technische staf compleet met promotie Van der Vegt

Reacties

PEC Zwolle heeft de technische staf rond. Na John Stegeman, die overkwam van Go Ahead Eagles, heeft nu ook Henry van der Vegt zijn jawoord gegeven aan de Zwollenaren. Tezamen met Gert Peter de Gunst vormen ze de Zwolse trainersstaf.

PEC heeft technische staf compleet met promotie Van der Vegt

De Zwollenaren moesten na het vertrek van Jaap Stam op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Dit werd, na een nee van Maurice Steijn, Eagles-trainer John Stegeman. Aangezien Stam assistent Said Bakkati meeneemt naar De Kuip moest er ook een nieuwe assistent komen.

Samen met De Gunst, die zelf deze zomer openlijk flirtte met AZ, zal Van der Vegt Stegeman assisteren. De 47-jarige was tot dit seizoen trainer van PEC Onder-17. In het verleden bekleedde Van der Vegt bestuursfuncties bij FC Zwolle, RKC Waalwijk, Willem II en SC Cambuur. Ook was hij enige tijd actief als technisch directeur.

Keepers
Achter de schermen is PEC druk bezig om de selectie te versterken. De focus lag in eerste instantie op meerdere nieuwe keepers. Aangezien Diederik Boer zijn loopbaan beëindigde en Mickey van der Hart in Lech Poznan een nieuwe werkgever vond, moesten de Zwollenaren op zoek naar twee nieuwe doelmannen.

Die lijken gevonden. De club hoopt nog voor de eerste training Michael Zetterer te presenteren. De 23-jarige Duitser staat onder contract bij Werder Bremen maar werd afgelopen half jaar verhuurd aan Austria Klagenfurt. De verwachting is dat hij een half jaar gehuurd wordt.

Daarnaast hoopt PEC nog altijd op Cambuur-doelman Xavier Mous te binden. Speler en club zijn al lange tijd akkoord, maar de beide clubs steggelen over de afkoopsom. Toch is de verwachting nog altijd dat ook Mous dit weekend zijn opwachting maakt als PEC voor de eerste keer traint op de velden van amateurclub v.v. Wijthmen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.