Pastoor laat ruziënde Brogno en Verhaar 'op de wc knokken'

Alex Pastoor en Michel Breuer balen van het gebakkelei tussen Sparta Rotterdam-aanvallers Loris Brogno en Thomas Verhaar voorafgaand aan de strafschop die de ploeg op bezoek bij Heracles Almelo (2-2) in blessuretijd kreeg.

Scheidsrechter Ed Janssen legde de bal in de slotminuut op de stip na een overtreding van Justin Hoogma op Sparta-invaller Finn Stokkers. Onduidelijkheid over de penalty-pikorde zorgde vervolgens voor irritaties tussen Brogno en Verhaar. 'Dat zag er een beetje lelijk uit', blikte Breuer terug tegenover FOX Sports. 'Ze wilden hem allebei nemen. Loris maakte er dit seizoen al twee, maar Thomas heeft er vorig seizoen vijf gemaakt. Voor de wedstrijd stonden Zakaria El Azzouzi en Verhaar bovenaan het lijstje. Loris stond daar niet op, omdat hij niet in de basis stond', legt de Sparta-aanvoerder uit. Uiteindelijk ging Verhaar achter de bal staan, maar stuitte de aanvaller op Heracles-doelman Bram Castro.

'Ze zijn nu aan het vechten, denk ik', grapte de 36-jarige Breuer. Zijn trainer had daar een adequate oplossing voor. 'Als ze met zijn tweeën willen knokken, sluit ik ze samen op in de wc en doe ik de deur een uur later pas weer open', reageerde Pastoor luchtig op het voorval. Hij baalde er echter wel stevig van dat de strafschop er niet in ging. 'Je kunt in de laatste seconde drie punten mee naar huis nemen en dat hebben we door dit geleuter nagelaten.'

Pastoor zag twee verschillende helften van zijn ploeg in het Polman Stadion. 'Ons voetbal in de eerste helft was soms geweldig. Daar was in de tweede helft helemaal geen sprake meer van. Ik heb dan ook een raar gevoel.'

Bram Castro is de eerste doelman die in blessuretijd een strafschop stopt sinds Carlo L'Ami in 1994.

Stegeman
Zijn collega bij Heracles was niet veel vrolijker. 'We hadden in de eerste helft veel moeite met Sparta, maar in de tweede helft hebben we gedomineerd. Als je dan ook nog op voorsprong komt, moet je de zege over de streep trekken. Dat hebben we niet gedaan en dat vind ik wel heel vervelend', aldus John Stegeman.

Castro, met zijn beslissende redding op de penalty van Verhaar de grote held bij de Almeloërs, relativeerde de invloed van het akkefietje op de inzet van de Spartaan: 'Maar alle kleine beetjes helpen. Je moet gokken en een beetje geluk hebben', verklaarde de Belg zijn reflex.