Parzyszek op weg naar Polen na komst Van Duinen

Reacties

De toekomst van Piotr Parzyszek ligt in Polen. De spits van PEC Zwolle staat op het punt een driejarig contract te tekenen bij Piast Gliwic. In Zwolle is de aanvaller overbodig geworden door de komst van Mike van Duinen.

Parzyszek op weg naar Polen na komst Van Duinen

De Poolse nummer dertien is al een week bezig om de aanvaller van PEC Zwolle los te weken en lijkt beet te hebben. Als alles rondkomt sluit de geboren Pool volgende week aan bij zijn nieuwe werkgever. Eerder was er ook al interesse uit Denemarken en Turkije.

Parzyszek maakte vorig jaar zomer de overstap van De Graafschap naar PEC Zwolle. De aanvaller was onder trainer John van 't Schip echter nooit onomstreden. Uiteindelijk kwam de Pool tot 23 optredens en vijf doelpunten.

Dat Van 't Schip niet tevreden was over Parzyszek, bleek de afgelopen maanden. De club deed er alles aan om Mike van Duinen over te nemen van Excelsior. Uiteindelijk betaalden de Zwollenaren 750.000 euro, waarmee Van Duinen de duurste speler in de clubgeschiedenis werd. De spits kwam op voorspraak van Van 't Schip, die meer diepgang wilde in het spel.

Mocht de transfer van Parzyszek doorgang vinden, dan is de kans groot dat de club op zoek gaat naar een tweede spits achter Van Duinen. Met Anass Achahbar heeft de club nog een centrumspits onder contract staan, maar ook deze staat op het punt bij een andere werkgever te tekenen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.