Parreira sneuvelt bij Brazilië na falen op WK

Carlos Alberto Parreira is niet langer bondscoach van Brazilië. In goed overleg met de Braziliaanse voetbalbond (CBF) hebben beide partijen besloten dat het tijd is om uit elkaar te gaan.

Parreira sneuvelt bij Brazilië na falen op WK

Parreira vertelde dat hij zich nu op zijn familie gaat richten na vier zulke zware jaren aan het hoofd van de nationale ploeg. Namens de CBF vroeg voorzitter Ricardo Teixeira respect voor de staat van dienst van Parreira, die in 1994 de wereldtitel won met de Seleção.

In Duitsland ging het deze zomer echter heel wat minder. Brazilië stelde als huizenhoge favoriet zwaar teleur. Geen samba en kunststukjes maar een stroef draaiend team, dat in de kwartfinale strandde op Frankrijk. Parreira kreeg veel kritiek omdat hij vasthield aan de gevestigde namen, daar waar de beloften een veel betere indruk maakten.

De Braziliaanse voetbalbond hoopt snel een opvolger te benoemen, al benadrukte dat er niemand klaarstaat. Luiz Felipe Scolari wordt het in ieder geval niet. Hij heeft het aanbod voor een rentree afgeslagen en blijft bij Portugal. Vanderlei Luxemburgo (Santos) en Paulo Autuori (Kashima Antlers) zijn nu de grootste kandidaten.

Bekijk hier al onze video's