Paris Saint-Germain verhuurt Xavi Simons aan RB Leipzig

Reacties

Xavi Simons vervolgt zijn loopbaan bij RB Leipzig. De Duitsers huren de aanvallende middenvelder in het aankomende seizoen van Paris Saint-Germain. In de Franse hoofdstad heeft Simons tot 2027 getekend.

Paris Saint-Germain verhuurt Xavi Simons aan RB Leipzig
© Pro Shots

De twintigjarige Simons maakte in het afgelopen voetbaljaar veel indruk bij PSV, dat de middenvelder voor vijf seizoenen had vastgelegd. In dit contract stond echter een clausule waardoor PSG hem voor zes miljoen euro terug kon kopen. Enige voorwaarde was dat Simons daar zijn jawoord voor zou geven.

Zondag werd duidelijk dat Simons dat had gedaan en dat PSG hem dus terug kocht. Daardoor bleef het bij 48 wedstrijden voor Simons in dienst van PSV. Later op de zondag sijpelde al door dat Simons waarschijnlijk niet bij PSG zou blijven, maar dat de Fransen het toptalent zouden gaan verhuren aan RB Leipzig.

Die club eindigde in het afgelopen seizoen als derde in de Bundesliga en plaatste zich daarmee voor de groepsfase van de Champions League. Bij PSV had Simons geen garantie dat hij in het miljardenbal zou gaan uitkomen. Simons, viervoudig international van Oranje, gaat nu in een sterkere competitie dan de Eredivisie vlieguren maken. Volgend jaar wordt dan bekeken of hij al rijp is voor PSG.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.