Pardew denkt aan gevallen toptalent Morrison voor ADO

Reacties

Na Alan Pardew haalt ADO Den Haag deze maand mogelijk nog een Engelsman in huis. Pardew ziet in Ravel Morisson een geschikte versterking voor ADO Den Haag. De 26-jarige middenvelder zit op een dood spoor bij Sheffield United en mag van zijn club voortijdig vertrekken.

Pardew denkt aan gevallen toptalent Morrison voor ADO
© Pro Shots

Morrison belandde als tiener in de jeugdopleiding van Manchester United en maakte daar grote indruk. De middenvelder werd gezien als absoluut toptalent: Sir Alex Ferguson noemde hem 'het grootste talent ooit uit de opleiding', teamgenoot Joshua King betitelde Morrison als 'met afstand de meest getalenteerde speler met wie hij ooit samenspeelde' en Rio Ferdinand zei geld te willen betalen om Morrison in actie te zien.

Alle superlatieven ten spijt groeide Morrison niet uit tot een speler van naam op Old Trafford. In dienst van Manchester United kwam de Engelsman niet verder dan drie wedstrijden in het League Cup-toernooi. Een transfer naar West Ham United en tijdelijke verblijven bij Birmingham City, Queens Park Rangers en Cardiff City resulteerden ook niet in grote successen.

In 2015 nam Morrison de wijk naar Italië en tekende hij bij Lazio. De Romeinen verhuurden hem twee keer. De laatste jaren kwam de middenvelder, die in zijn jeugdjaren voor diverse Engelse jeugdelftallen speelde, uit voor Atlas in Mexico en Östersund in Zweden. Zijn terugkeer in Engeland bleek de voorbije maanden weinig succesvol.

Morrison kwam met regelmaat in het nieuws door zijn gedrag buiten de lijnen en kreeg het imago van een bad boy. In 2011 veroordeelde een Engelse rechter hem tot een taakstraf en een boete vanwege intimidatie. Ook werd hij verplicht tot therapie vanwege problemen in de relationele sfeer.

Sportief gezien lijkt de middenvelder toe aan revanche, na zijn mislukte verblijf bij Sheffield United. Zijn club staat op een verdienstelijke achtste plaats in de Premier League, maar Morrison kreeg vooralsnog slechts twaalf minuten speeltijd. Sheffield is bereid mee te werken aan een tussentijds vertrek in januari.

Pardew ziet in Morrison een geschikte pion op het middenveld in de strijd tegen degradatie, die ADO Den Haag de komende maanden voert. De enige 'nieuwkomer' tot nu toe is Sem Steijn, die was verhuurd aan Al-Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.